Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 22-10-2010

Een aanhouding tijdens uitgaansnacht

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag werd er een aanhouding verricht in het centrum. Een 37-jarige Bredanaar werd aangehouden voor mishandeling van een 28-jarige man uit Dordrecht. De gedupeerde liep met twee vrienden het centrum van Breda in via de Vismarktstraat. Hij kreeg vanuit het niets een trap van een onbekende man. Het ging om een zogenaamde 'high-kick' die gericht was op zijn keel. De man kon de trap met zijn handen afweren en dit veroorzaakte pijn. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Zijn verhaal werd bevestigd door camerabeelden. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Bestuurster onder invloed aangehouden

BREDA: Donderdag hield de politie op de Heilaar-Noordweg een 37-jarige vrouw uit Breda aan voor rijden onder invloed. De vrouw werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit kwam een uitslag van 595 ug/l. Ze kreeg een rijverbod van 6 uur. Het rijbewijs van de vrouw bleek al eerder te zijn ingevorderd, maar toen was het rijbewijs zelf nog niet ingeleverd. Het CBR is gevraagd de vrouw te testen op rijvaardigheid.

Man vernielt ruiten van politiebureau voor onderdak

BREDA: De politie hield donderdag rond 22.00 uur een 29-jarige Bredanaar aan voor het vernielen van de ruiten van een politiebureau aan de Hambroeklaan. Agenten die aanwezig waren in het bureau hoorden een harde klap en zagen buiten het gebouw een man staan met een steen in zijn handen. Er bleken ruiten te zijn vernield. De man verklaarde dat hij dit had gedaan omdat hij onderdak zocht. Hij is in verzekering gesteld. Namens de politie is aangifte opgenomen van vernieling.

Integrale verkeerscontrole

BREDA: De politie van het team Breda Zuid-Oost hield donderdag in samenwerking met de vreemdelingenpolitie, het verkeershandhavingsteam en het bureau Identiteits- en documentfraude tussen 14.45 uur en 21.45 uur een verkeerscontrole in de Claudius Prinsenlaan. Aan de controle namen ook de RDW, de ANWB, Veilig Verkeer Nederland en de
Belastingdienst deel.

In totaal werd van 226 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen enkele bestuurder had teveel gedronken. Medewerkers van de ANWB hielpen 40 automobilisten met het vervangen van kapotte verlichting.

De Belastingdienst controleerde met behulp van een ANPR-voertuig en had hierbij 15 treffers voor mensen die nog een schuld open hadden staan. Er werd voor 4671,- aan openstaande vorderingen betaald. Er is op 7 voertuigen beslag gelegd, waarvan er 2 direct zijn afgevoerd.

Verder zijn er door de politie in totaal 15 bekeuringen uitgeschreven voor de volgende feiten:


1x rijden met een beschadigde band

1x rijden met rijbewijs waarvan de geldigheid is verlopen

2x gladde band

2x gordel

1x niet handsfree bellen

1x voor een uitrit parkeren

1x kenteken niet leesbaar

1x het verkeerde weggedeelte gebruiken

3x niet op eerste vordering tonen van het rijbewijs

1x niet gebruiken van een kinderzitje

1x geen kenteken bij aanhangwagen

Eén bestuurder kreeg een toonbriefje voor het rijden in een auto waarvan de APK vervallen was.

Bij de controle van een Frans voertuig zijn een houten knuppel en een gebruikershoeveelheid hennep in beslag genomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 22-10-2010 16:02 | © Regio Midden en West Brabant |