Gemeente Meppel


Winnende foto fotowedstrijd Beeldschoon water

22-10-2010 -
Vrijdag 22 oktober was de prijsuitreiking van de fotowedstrijd Beeldschoon water. De jury bestond uit dijkgraaf Marga Kool van waterschap Reest en Wieden, wethouder Ton Dohle van de gemeente Meppel en fotograaf Willem Kolvoort. De jury was verheugd over de ingezonden foto's. Hieronder ziet u de winnende foto en de tweede en derde prijs.

In totaal zijn er 51 foto's ingezonden. De foto's waren erg divers. Dieren, sloten, natuur, recreatie en waterplezier kwamen allemaal voor. De winnende foto was van mevrouw Janny Scholten. De jury vond het een opvallende foto met een mooie compositie door de klaprozen op de voorgrond en een interessante sloot op de achtergrond. Heel levendig en kleurrijk in beeld gebracht. De winnares ontving uit handen van wethouder Dohle een cheque voor een dag waterplezier en haar winnende foto op canvasdoek.

Winnende foto door mevrouw Janny Scholten

Tentoonstelling
Ook opende fotograaf Willem Kolvoort de tentoonstelling Beeldschoon water met een bijzondere reeks foto's van de Drentse onderwaterwereld. De tentoonstelling is van 24 oktober tot 26 november te zien in de Stadskwekerij in Meppel (Marten Ottenlaan 21). De tentoonstelling is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag is de tentoonstelling gesloten.

Tweede prijs door dhr R. Dorenbos

Derde prijs door dhr C. Antonides