Politiebond ACP

22 oktober 2010

Akkoord reorganisatie bedrijfsvoering KLPD

Op 21 oktober heeft het CGOP de voorgenomen reorganisatie bedrijfsvoering van het KLPD opnieuw behandeld en daarbij haar toestemming gegeven de centralisatie van de Bedrijfsvoering formeel in te zetten.
Het CGOP heeft unaniem toestemming gegeven voor de formele start van de reorganisatie van de bedrijfsvoering van het KLPD.

Het CGOP heeft unaniem toestemming gegeven voor de formele start van de reorganisatie van de bedrijfsvoering van het KLPD. (c) Rob Meijer Fotografie

Al eerder, op donderdag 7 oktober 2010, hebben de politiebonden met de minister van Binnenlandse Zaken en de korpsleiding van het KLPD gesproken over de plannen om de bedrijfsvoering van het KLPD te reorganiseren. In dit overleg is afgesproken om de reorganisatie opnieuw in bespreking te geven aan de adviescommissie Reorganisatie. Deze heeft op 12 oktober een extra bijeenkomst belegd waarin een aantal collectieve en technische onderwerpen diepgaand besproken zijn. Ook is afgesproken dat de korpsleiding van het KLPD een groepsgesprek organiseert met werknemers over hun bedenkingen over het reorganisatieproces. Dit gesprek heeft plaatsgevonden op 11 oktober jl.

Positief advies commissie

De bijeenkomst van de Reorganisatiecommissie heeft geleid tot een unaniem positief advies van de commissie aan het CGOP. Op verzoek van de ACP en de NPB is het onderwerp vervolgens op de agenda van de formele overlegvergadering van het CGOP gezet.Deze formele overlegvergadering heeft plaatsgevonden op 21 oktober. De minister, de vakbonden en het KLPD hebben nog 6 openstaande technische vragen van de ACP behandeld en 1 technische vraag van de NPB, waarna het CGOP unaniem toestemming heeft gegeven voor de formele start van de reorganisatie van de bedrijfsvoering van het KLPD.

Naar aanleiding van het advies van de Reorganisatiecommissie zal het KLPD hierbij aan drie voorwaarden voldoen:
1. Het instellen van een Personeelsbegeleidingsteam voor deze reorganisatie
2. Het verlengen van de termijn waarbinnen medewerkers hun belangstelling kunnen indienen tot 1 november 2010 en 3. Het bieden van de mogelijkheid aan medewerkers die daar behoefte aan hebben, om een vertegenwoordiger van de vakbond te laten ondersteunen bij het zienswijzegesprek over de voorgenomen uitgangspositie.

Het CGOP is met deze goedkeuring ook akkoord gegaan met de sleutelfuncties die het KLPD heeft voorgedragen en het voorgestelde Vacature- en Plaatsingsbeleid KLPD. De (technische) vragen zoals in bovenstaande tekst genoemd en de antwoorden daarop worden zo snel mogelijk op deze website gepubliceerd.

---