Nieuw-Vlaamse Alliantie




Moet Vlaanderen opnieuw de factuur betalen? Niet met de N-VA!

klok 22 oktober 2010

Donderdag heeft de Koning Johan Vande Lanotte (sp.a) aangeduid als bemiddelaar. Blijkbaar zijn de socialisten en het Paleis elkaars bondgenoten, want zij dicteren blijkbaar iedereen de wet. De liberalen worden al maanden niet uitgenodigd, nu wordt zelfs de grootste partij van het land niet meer uitgenodigd. Zelfs telefonisch hebben noch het Paleis noch de sp.a contact met de N-VA genomen. Dat terwijl het juist Bart De Wever is die als enige toppoliticus de voorbije maanden zijn nek heeft uitgestoken. Zijn mening als N-VA-voorzitter is precies niet van tel. Een mens vraagt zich af waarom er in dit land eigenlijk nog verkiezingen gehouden worden.

Wij zijn echter beleefde mensen, dus wij zullen zeker ingaan op een uitnodiging van de bemiddelaar. Maar wij hebben Di Rupo zeer goed verstaan: het kalf zit duidelijk gebonden bij het al dan niet opnemen van financiële verantwoordelijkheid. Wat willen de socialisten? Brussel moet meer geld krijgen, het federale niveau moet meer geld krijgen, Wallonië mag niets minder krijgen... Wie betaalt dan de factuur? Vlaanderen. Terwijl er nu al elk jaar ettelijke miljarden door Vlaanderen getransfereerd worden. Zolang men in dat denkschema zit, zal de N-VA niet akkoord gaan.

Dit land heeft geen baat bij een noodregering, zoals Onkelinx (PS) voorstelt. Dit land heeft een echte regering nodig. Eén die de problemen oplost en die fundamenteel verandering brengt. Niet alleen wat de staatshervorming betreft, maar ook inzake asiel en migratie, justitie, sociaaleconomisch beleid, begroting: op al deze domeinen is er een Copernicaanse omwenteling noodzakelijk. Het wordt tijd dat alle partijen eens kleur bekennen. Wil men die omwenteling of niet? Auteur(s): Jan Jambon, Fractieleider Kamer van volksvertegenwoordigers Contactinfo:

Annemie Nijs, Communicatieverantwoordelijke Kamerfractie N-VA E-post: annemie nijs n-va be