Artsen zonder Grenzen

Cholera Haïti: Artsen zonder Grenzen teams ter plaatse en behandelen patiënten

22-10-2010

Na de uitbraak van acute diarree in de Artibonite regio in Haïti, zijn teams van Artsen zonder Grenzen onmiddellijk afgereisd naar de getroffen gebieden langs de Artibonite rivier, tussen de steden Saint-Marc en Mirebalais. Het is inmiddels bevestigd dat het om cholera gaat. Zij zijn ter plaatse en geven ondersteuning aan medische voorzieningen in Saint-Marc. Extra voorraden en Artsen zonder Grenzen hulpverleners worden gestuurd.

Cholera-uitbraak

© Artsen zonder Grenzen. Hulpproject cholera-uitbraak Haïti 22 oktober 2010 Volgens de Haïtiaanse gezondheidsautoriteiten zijn minstens 138 mensen bezweken en is bij 1.500 mensen cholera geconstateerd. Artsen zonder Grenzen werkt samen met de landelijke gezondheidsautoriteiten en geeft ondersteuning in de vorm van staf, expertise en voorraden. Onder de teams bevinden zich artsen, verpleegkundigen en logistieke medewerkers. Zij behandelen patiënten en voeren maatregelen in om te voorkomen dat de cholera-uitbraak zich verder verspreidt.

Artibonite regio

Artsen zonder Grenzen kan nog niet bevestigen wat de precieze oorzaak is van de cholera-uitbraak of om welke type bacterie het gaat. De Artibonite regio behoorde niet tot de gebieden die werd getroffen door de aardbeving van 12 januari van dit jaar. De Artibonite regio is gelegen in het westen van Haïti, ten noorden van Port-au-Prince.

Informatie over onze vaste projecten in Haïti