Landstede

HCC-dag bij Landstede Harderwijk druk bezocht

Bij Landstede Harderwijk vond op 15 oktober de halfjaarlijkse HCC Leer- en Doedag plaats: een speciale dag voor leden van HCC, de grootste vereniging van computergebruikers in de Benelux. Deze dagen trekken telkens een grote groep enthousiaste leden die een breed programma krijgen voorgeschoteld dat wordt verzorgd door studenten van het Landschap ICT & Technologie.

Van 10.00-16.00 uur werd er gewerkt met talloze nieuwe toepassingen en werden moeilijkheden opgelost. Zo hadden diverse leden hun apparatuur meegebracht voor een servicebeurt of kleine reparatie die werd uitgevoerd door de speciale servicedesk van de opleiding.

Mooie ontmoetingen
Ook gaven studenten demonstraties om computerprogramma's beter te benutten. Na elke demonstratie was er volop gelegenheid om het geleerde zelf in de praktijk te oefenen, al dan niet met aanvullende hulp van studenten. Dit zorgde voor mooie ontmoetingen waarbij er van elkaar geleerd werd.

Samenwerking
Het Landschap ICT & Technologie en HCC werken de laatste jaren steeds nauwer samen. In de ICT draait het tegenwoordig namelijk om communicatie. Ondersteuning van gebruikers hoort daarbij. Dit is daarom een vast onderdeel binnen de opleidingen geworden.

De ondersteuning is ondergebracht bij IT Servicepoint, onderdeel van ICT & Technologie. De studenten van deze servicedesk geven advies, voeren reparaties uit, ondersteunen bij evenementen en geven workshops en presentaties.