Landstede

Gemeente Kampen eerste opdrachtgever leerlingenproject Ichthus College

De havo-leerlingen uit de 2e klas van het Ichthus College hebben van wethouder Pieter Treep van de gemeente Kampen opdracht gekregen om het energieverbruik van hun school in kaart te brengen én adviezen te geven om het energieverbruik terug te dringen.

Dit in het kader van het project Duurzaamheid dat de leerlingen uitvoeren. Het project is door docenten van het Ichthus College ontwikkeld in samenwerking met scholen in Frankrijk, Roemenië en Hongarije.

Binnen het project gaan de leerlingen gedurende het schooljaar onderzoek doen en adviezen formuleren voor een duurzamere omgeving of levensstijl. Om dat te kunnen doen zetten de leerlingen een adviesbureau voor duurzaamheid op. En de eerste opdracht hebben ze inmiddels dus binnen; hoe staat het eigenlijk met hun eigen schoolgebouw?

Voor de aftrap van het project is er een startbijeenkomst in Hongarije. Bij deze startbijeenkomst komen vertegenwoordigers van de vier deelnemende scholen samen om werkafspraken te maken. Hiervoor gingen een aantal havo-leerlingen van 17 t/m 22 oktober een week naar Hongarije.

Aan het eind van het schooljaar worden de resultaten aan de opdrachtgever(s) gepresenteerd. De leerlingen zullen dan ook samen komen in Roemenië om de resultaten aan elkaar te presenteren.