Politie Limburg-Zuid

Politie zoekt getuigen van poging tot straatroof

Vanmiddag rond kwart voor drie hebben twee mannen geprobeerd een 79-jarige vrouw van haar tas te beroven.

Het incident vond plaats in een brandgang tussen de Korenstraat en de Limbrichterweg in Sittard. De vrouw kwam daarbij ten val en is met verwondingen aan haar hoofd naar het ziekenhuis vervoerd. Een buurman kon door hard te schreeuwen voorkomen dat de tas door de verdachten werd meegenomen.
Het signalement van de eerste verdachte is als volgt: Blanke man, 1.65 m lang, normaal postuur. De man heeft donker haar en droeg een rood petje en een donkerkleurige jas en broek. Signalement tweede verdachte:
Blanke man, 1.75 m lang, normaal postuur. De man heeft kort blond haar en droeg een lichtgekleurde jas en een blauwe spijkerbroek. De leeftijd van beide verdachten wordt geschat tussen de 17 en 22 jaar.

De politie is op zoek naar getuigen van dit incident, met name naar enkele mensen die in de buurt aan het werk waren of naar mensen die de twee mannen hebben zien wegrennen vanuit de Korenstraat in de richting van een Chinees restaurant aan de Tunnelstraat. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem telefoonnummer 0800-7000 (gratis.)

22-10-2010, Sittard