Politie Gelderland-Zuid

Getuigenoproep beroving

Nijmegen, 22-10-2010 o Donderdagmiddag tussen 13.30 uur en 14.00 uur werd op de Van Apelterenweg in Nijmegen een 22-jarige bestuurster van een bromscooter van haar mobiele telefoon beroofd. Daarbij raakte de vrouw lichtgewond. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen om zich te melden.

De vrouw kwam vanaf de Van Boetbergweg en ging richting Hatertsebrug. Op de kruising met de Van Apelterenweg reed zij richting Malvert. Ter hoogte van een bushalte kwam een onbekende man naast haar fietsen. Plotseling trapte hij tegen de scooter waardoor de 22-jarige Nijmeegse ten val kwam. De man ging er met een telefoon van het slachtoffer vandoor.

Vluchtroute en signalement
Met hulp van een voorbijganger waarschuwde de vrouw de politie. Vervolgens wist zij de man nog een stuk achterna te rijden. Hij reed via een pad parallel aan de Van Boetbergweg richting Staddijk. Vervolgens sloeg de man linksaf en stak de Van Boetberg over naar de wijk Weezenhof. Daar raakte zij het spoor bijster.

Van de verdachte is het volgende signalement bekend: een blanke man, ongeveer 40 jr oud, 1.70 à 1.75 meter lang, normaal postuur. Hij was overwegend zwart gekleed: droeg een zwarte broek, een zwarte leren jas en zwarte schoenen; verder had hij een grijs petje op. Ook de herenfiets waar de man op reed was zwart, met donkere fietstassen.

Onderzoek
Politieagenten hebben van de 22-jarige een aangifte opgenomen. Er is sporenonderzoek gedaan en een buurtonderzoek ingesteld. Dit gebeurde onder meer in de Weezenhof en de wijk Malvert. Ook spraken agenten met een getuige.

Heeft u iets gezien?
Was u getuige van deze beroving met geweld? Of kent of herkent u de verdachte op basis van het opgegeven signalement? Dan kunt u het politieonderzoek verder helpen! Geef zo snel mogelijk uw informatie door aan het Overvallenteam van de politie Gelderland-Zuid, via telefoonnummer 0900-8844.
(08)

Laatst gewijzigd 22-10-2010 18:34 | © Regio Gelderland-Zuid |