Gemeente Lisse

Nederland Leest 2010: vergeten meesterwerk

Bibliotheek aan de Koninginneweg in Lisse

Van 22 oktober tot en met 19 november is het weer tijd voor Nederland Leest 2010. Dit jaar gaat het over vergeten literair meesterwerk en staat De Grote Zaal van Jacoba van Velde centraal.

Gratis boek voor leden bibliotheek

Volwassen leden van Bibliotheek Bollenstreek ontvangen een gratis exemplaar van De Grote Zaal van Jacoba van Velde. Dit prachtige boekje gaat over de laatste dagen van een oude vrouw in een verpleegtehuis.Het verhaal is, net als de auteur, bij het grote publiek in de vergetelheid geraakt.

Meesterwerk

Bij het verschijnen werd dit boek nationaal en internationaal als meesterwerk bestempeld door gerenommeerde recensenten. De Grote Zaal verscheen in 13 vertalingen.

Nederland Leest, de grootste leescampagne die ons land kent, plaatst het boek opnieuw in de belangstelling. Eén boek staat centraal en wordt door de openbare bibliotheken gratis uitgedeeld aan hun volwassen leden.

Literatuur voor breed publiek

Oorsprong van deze campagne ligt in Amerika met One Book, One City. Een actie die laat zien dat literatuur wel degelijk een breed publiek aanspreekt en dat het lezen van een goed boek niet alleen veel plezier verschaft, maar ook nog eens de blik verruimt. One Book, One City startte in Chicago in 2001 met de klassieker To Kill A Mockingbird van Harper Lee. Nederland Leest werd voor het eerst georganiseerd in 2006.

Op is op

De leescampagne loopt tot en met 19 november 2010. Zolang de voorraad strekt kunnen de leden op vertoon van een geldige lidmaatschapskaart hun gratis exemplaar ophalen. Met de uitnodiging het boek te lezen en er met elkaar over in gesprek te gaan. Meer informatie vindt u op:www.nederlandleest.nl/