Gemeente Zevenaar


15-10-2010: Burgemeesters geven startsein burgernet

Op vrijdagochtend 22 oktober geven de burgemeesters van Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en de loco-burgemeester van Zevenaar in het gemeentehuis van Duiven het startsein voor de uitbreiding van Burgernet in deze vier gemeenten. Rond 09.30 uur ondertekenen de burgemeesters en de heer Rob Tanis, lid van de Korpsleiding van de politieregio Gelderland-Midden het Convenant Burgernet. Daarin is de samenwerking tussen gemeenten en politie rondom Burgernet geregeld. Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. De verwachting is dat Burgernet in deze gemeenten operationeel is op 1 januari 2011.

Burgernet is een telefonisch netwerk van inwoners en (medewerkers van) bedrijven uit de gemeente. De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoor-beeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. De deelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernet-deelnemers een bericht over de afloop van de actie. Burgernet is sinds november 2008 in gebruik in verschillende Nederlandse gemeenten.

Programma:
08.50 uur Ontvangst
09.00 uur Welkomstwoord
09.10 uur Presentatie stand van zaken Burgernet in de politieregio Gelderland-Midden door de heer I. Mauritz, projectmanager Burgernet 09.20 uur Korte toespraken (loco)burgemeesters gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar, Officier van Justitie en Korpsleiding politie Gelderland-Midden
09.35 uur Ondertekening Convenanten door gemeenten en politie 09.45 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen door aanwezige pers 10.00 uur Einde

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de ondertekening van het Convenant Burgernet. De ondertekening vindt plaats in het gemeentehuis van Duiven aan de Kastanjelaan 3 in Duiven. U kunt zich aanmelden via: Bureau Burgernet, via:
burgernet@gelderland-midden.politie.nl of 026-3713136. Â