Dura Vermeer

Ypenburg - 22 oktober 2010

Bouw van omvangrijk Haags nieuwbouwproject Couperus gestart

Ceres projecten heeft Dura Vermeer Bouw Leidschendam officieel het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwbouwproject Couperus in Ypenburg.

Dit omvangrijke nieuwbouwcomplex wordt ontwikkeld door Ceres projecten in opdracht van Stichting Woonformatie Ypenburg (SWY). In totaal komen er 288 woningen, 4.500 m² bedrijfsruimte, 4 appartemententorens en een strook herenhuizen aan een singel.

De woningen zijn deels voor verkoop, deels voor vrije sector huur en deels voor sociale verhuur bestemt. Daarnaast heeft Vestia Nootdorp 47 woningen beschikbaar gesteld voor Steinmetz de Compaan, een zorginstelling voor mensen met een fysieke of verstandelijke beperking. De bedrijfsruimtes zijn te huur.

De voorzijde van het gebouw wordt gevormd door 4 appartemententorens waarvan de hoogste 70 meter hoog en wordt een echte eyecatcher langs de A12. Bovenin de hoogste toren komen 3 luxe penthouses. De appartementen worden gekenmerkt door de vele buitenruimtes zoals twee grote afgesloten binnentuinen, balkons die de torens aan elkaar verbinden en royale dakterrassen van tot wel 100 m² gebruiksoppervlakte. De achterzijde van het gebouw bestaat uit een 24 herenhuizen gelegen langs een singel met een variatie van ruime eengezinswoningen en voordelige starterswoningen. In het gebouw komt een parkeergarage met circa 300 parkeerplaatsen. De grote diversiteit aan woonvormen maakt Couperus daarom voor iedereen een uitgelezen woonplek