Gemeente Deurne


Koninklijke onderscheiding voor Theo Bakker

Koninklijke onderscheiding

Donderdag 21 oktober krijgt de heer Theo Bakker uit handen van burgemeester Gerard Daandels, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.

Het betreft de titel `Lid in de orde van Oranje-Nassau'. De uitreiking vindt plaats in de kantine van voetbalclub Neerkandia tijdens de jaarvergadering waarin afscheid wordt genomen van de heer Bakker als voorzitter.

Ruim 40 jaar inzet voor Neerkant
De heer Bakker zet zich al meer dan 40 jaar in voor de gemeenschap van Neerkant. Zo vertegenwoordigde hij vanaf 1969 tot en met 1999, de belangen van de tuinders uit Neerkant en omgeving in de Tuinbouwvereniging en de vakgroep Tuinbouw. In deze periode was hij tevens 6 jaar lang voorzitter van ZLTO Neerkant. Sinds 1982 is Theo Bakker betrokken bij carnavalsclub De Ulewappers, eerst als prins en daarna als bestuurslid en vorst. Zeven jaar lang voerde hij als vorst het carnaval aan in `de Neerkant'.

Neerkandia
Theo Bakker is bovendien al geruime tijd lid van voetbalclub Neerkandia. Eerst als actief voetballer, daarna als gediplomeerd scheidsrechter. In 1992 bij het jubileum van de club, was hij voorzitter van de jubileumcommissie en vanaf dat moment tot 2010 is hij actief als voorzitter van de club. Onder zijn voorzitterschap heeft Neerkandia zich ontwikkeld tot een enthousiaste ambitieuze voetbalverenigingvereniging, die bruist van activiteiten, die de talrijke vrijwilligers samen uitvoeren.

Volop interesses, brede betrokkenheid
Behalve deze activiteiten heeft de heer Bakker zich ook nog voor tal van andere verenigingen ingezet. Zo was hij jarenlang bestuurslid van de Boerenbond Neerkant, lid van de dorpsraad en lid van het oudercomité van de basisschool. De Koninklijke onderscheiding `Lid in de orde van Oranje-Nassau', is een mooie manier om de heer Bakker te bedanken voor zijn jarenlange en intensieve inzet voor Neerkant.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l | Proclaimer /