Politie Zeeland


---

1875-2010 Rijbewijzen ingevorderd van beginnend bestuurders
Op de Ringlaan in Breskens is in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs van een 19-jarige jongeman uit Breskens ingevorderd door de Zeeuwse politie.

De jongen werd rond 02.20 uur gecontroleerd door agenten van de Zeeuwse politie. Hij moest een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij meer dan vier keer teveel had gedronken. De officier van justitie beslist verder of de jongen zijn rijbewijs al dan niet terugkrijgt.

Omstreeks 00.30 uur reed een personenauto met te hoge snelheid over de rotonde op de Rondweg in Sluis.

Agenten van de Zeeuwse politie zagen dat de bestuurder vol in de remmen moest om geen ongeval te veroorzaken en lieten de auto stoppen. De bestuurder, een 24-jarige man uit Oostburg, moest een blaastest ondergaan en bleek meer dan drie keer teveel te hebben gedronken.

Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Dan kwam er vanuit Goes nog een melding dat een meneer donderdagavond flink aan het bier had gezeten. Deze man zou tóch in zijn auto stappen en richting Zierikzee aan het rijden zijn.

Het kenteken werd doorgegeven aan de agenten en zij troffen de beschreven personenauto. De bestuurder werd gemaand te blazen, maar het blaasapparaat gaf een 'P' aan.

Een 'P' geeft aan dat de blazende persoon niet gedronken heeft. De agenten legden de reden van hun controle uit aan de man en deze verklaarde dat hij inderdaad de hele avond aan het bier had gezeten; alcoholvrij bier...

1876-2010 Eenzijdig ongeval, Meliskerke
Donderdagavond omstreeks 22.40 uur zagen agenten van de Zeeuwse politie een personenauto op zijn kop in de sloot liggen bij de Mariekerkseweg in Meliskerke.

De bestuurster was met hulp van omstanders haar auto uitgekropen. Zij is naar het ziekenhuis overgebracht waar ze een nacht, ter observatie, moest blijven. Vermoedelijk heeft het 18-jarige meisje uit de gemeente Veere een hersenschudding opgelopen.

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.





Politie Zeeland