Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Oktober 2010

Grote opdracht ontwerp en ontwikkeling railterminal Roemenië voor Eindhovens bureau Archicom

Archicom Consultants + Archineers + Managers uit Eindhoven heeft opdracht gekregen voor het ontwerp en ontwikkeling van een internationale railterminal in de Roemeense stad Ploiesti, de EURO GATE TERMINAL. Opdrachtgever Alinso Group, een Belgische Industriële Vastgoedontwikkelaar, koos voor het Eindhovense Ingenieursbureau vanwege haar expertise op het gebied van logistieke vraagstukken en ontwikkelopgaven. De railterminal voorziet in een groeiende behoefte van industriële bedrijven en logistieke dienstverleners naar betrouwbaar, efficiënt en duurzaam transport van goederen van en naar het Midden- en Oost Europa. Dankzij de zeehaven van Constanta en vanaf 2011 de nieuwe railterminal te Ploiesti, kent Roemenië een uitstekende goederenverbinding met het Europese achterland. Archicom is al 10 jaar actief in Roemenië en adviseert overheden en internationale bedrijven bij de ontwikkeling van havens, distributiecentra, railterminals, industriële en logistieke parken.

Tijdens een seminar op woensdag 20 oktober in Boekarest zijn de plannen van Alinso en Archicom in samenwerking met het Roemeense ministerie van Transport en Infrastructuur gepresenteerd aan het topmanagement van logistieke bedrijven in Roemenië.

Het project beslaat een oppervlakte van 100.000 m2 (10 hectares), 3 spoorlijnen met een lengte van 2.200 meter en heeft een uiteindelijke opslagcapaciteit van 5.750 TEU (Twenty feet Equivalent Unit, aanduiding afmeting containers). De eerste fase van de terminal zal begin 2011 operationeel zijn. De EURO GATE TERMINAL in Ploiesti zal beschikken over eigen douane faciliteiten en multifunctioneel bruikbaar zijn als een overslagstation voor zowel containervracht als voor bulkgoederen. Met de ontwikkeling van de EURO GATE TERMINAL in Ploiesti is een investering gemoeid van 7 miljoen Euro. Het project stimuleert de verdere economische ontwikkeling van de regio Prahova en maakt onderdeel uit van een groeiend infrastructureel netwerk in Roemenië.


---