Gemeente Barneveld


Dementiewijzer Barneveld gepresenteerd

Op de eerste avond van de Alzheimersalon in Barneveld, donderdagavond 21 oktober, is de Dementiewijzer Barneveld gepresenteerd. Dit is een gids vol informatie voor mensen die met dementie te maken hebben.

De gids geeft informatie over het ziekteproces en brengt in beeld welke hulp en ondersteuning er geboden kan worden aan dementerenden en hun naasten. Ook zijn er contactgegevens opgenomen van organisaties binnen Barneveld en daarbuiten, die informatie, ondersteuning of zorg kunnen bieden. De gids is bedoeld als hulpmiddel voor mensen met beginnende dementie en vooral ook hun mantelzorgers. Ook voor verwijzers uit organisaties die te maken hebben met de doelgroep kan de informatie uit de Dementiewijzer nuttig zijn.

De Dementie wijzer is tot stand gekomen in het kader van een project Ketenzorg dementie, waar een groot aantal organisaties uit de gemeente Barneveld die te maken hebben met de doelgroep samenwerken.

De bezoekers van de Alzheimersalon kregen aan het eind van de avond een (gratis) exemplaar mee naar huis. Organisaties en instellingen die te maken hebben met de doelgroep krijgen een aantal exemplaren toegestuurd. Overige belanghebbenden die geĂŻnteresseerd zijn in de Dementiewijzer kunnen er een afhalen of opvragen bij het servicepunt Welzijn, Zorg en Inkomen van de gemeente Barneveld

De Dementiewijzer is ook te lezen op de website van de gemeente Barneveld.

Dementiewijzer

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl