Stadsdeel Amsterdam-Noord

November fietsenactie

22 oktober 2010

Wrakken van de straat

In november houdt de afdeling Handhaving Openbare Ruimte van stadsdeel Noord een fietsenactie. Fietswrakken en achtergelaten fietsen worden weggehaald zodat de openbare ruimte er weer netjes uitziet. Ook wrakken die aan gemeentelijke eigendommen zijn vastgemaakt, worden verwijderd.

Sticker op de fiets

Eerst krijgt de fiets een sticker met daarop een weeknummer. De eigenaar van de fiets kan voor deze datum de fiets nog zelf weghalen. Na de datum haalt het stadsdeel de fiets weg en brengt deze naar het Fietsdepot. Tegen betaling en op vertoon van een legitimatiebewijs kan de eigenaar de fiets ophalen bij het Fietsdepot, Bornhout 8 (Westelijk havengebied). Bel van te voren: 020-3344522.

Wilt u van uw oude fiets af, breng hem dan naar het Afvalpunt op de Papaverweg (ingang Struisgrasstraat). U kunt uw fiets ook met open slot bij het grofvuil aanbieden op de vaste ophaaldag in uw wijk. Het moet wél duidelijk zijn dat de fiets bij het grofvuil hoort!

Wat is een fietswrak?


* een fiets waaraan essentiële onderdelen ontbreken (bijvoorbeeld remmen, pedalen, zadel) waardoor er niet meer op gereden kan worden
* een verwaarloosde fiets waarvan duidelijk is dat die al geruime tijd niet is gebruikt of verplaatst (bijvoorbeeld veel roest, onkruid door de spaken, beide banden lek en vergaan)
* een fiets die niet gemakkelijk in goede staat te brengen is en waarvan de reparatiekosten hoger zijn dan de waarde van de fiets