Gemeente Veenendaal


Uitreiking certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen

Donderdag 21 oktober hebben de zes bedrijventerreinen in Veenendaal het certificaat voor Keurmerk Veilig Ondernemen uitgereikt gekregen. Dit gebeurde om 13.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. De volgende terreinen hebben het certificaat gehaald: De Compagnie, De Compagnie-Oost, De Batterijen, De Vendel, De Faktorij en Het Ambacht /Nijverkamp.
Het certificaat bezegelt een intensieve samenwerking tussen gemeente Veenendaal, politie, brandweer en ondernemers. Het doel van deze samenwerking is criminaliteit en vandalisme tot een minimum te beperken. Om dit certificaat te halen hebben de partijen regelmatig bij elkaar gezeten om te vergaderen. Maar ook voor het houden van een schouw om overdag en âs avonds de bedrijventerreinen te bekijken en te beleven. MKB-Nederland heeft de partijen hierbij deskundig ondersteund.Â

Convenant
Tijdens de bijeenkomst ondertekenden de partners een convenant waarin zij overeenkomen wederzijdse inspanningen te verrichten vanuit hun eigen verantwoordelijkheid om de doelstellingen van het Keurmerk te behalen. De achterliggende gedachte hiervan is om te komen tot een schoon, heel en veilig bedrijventerrein. Welke acties de partners hiervoor moeten uitvoeren hebben ze vastgelegd in een plan van aanpak. Daarvoor komen ze zes maal per jaar bij elkaar om de vorderingen hiervan te bespreken.

Certificaat
Het certificaat blijft twee jaar geldig. Over twee jaar volgt er een hercertificering. Inmiddels hebben al 250 bedrijventerreinen in Nederland de weg van het Keurmerk Veilig Ondernemen op Bedrijventerreinen met goed gevolg afgelegd. Veenendaal loopt met deze certificering aardig voorop in ondernemend Nederland.



Â

Â