Ingezonden persbericht


Persbericht

Emmen, 22 oktober 2010

GroenLinks Emmen

vraagt wethouder Arends naar resultaten China-reis tijdens debat over steunvraag Dierenpark Emmen

Wethouder Bouke Arends van Emmen heeft zoals bekend in september namens de gemeente Emmen een bezoek aan China gebracht ter ondersteuning van initiatieven van het DierenPark Emmen. GroenLinks vroeg zich nu af of er ook om steun gevraagd is voor de situatie van het dierenpark in Emmen.

De GroenLinks fractie in Emmen ondersteunt het raadsbesluit van 21 oktober 2010 om een overbruggingskrediet te verstrekken aan het DierenPark Emmen. Echter, om de dierentuin te behouden is er meer nodig. Behalve geld is er ook een drastische sanering nodig. Om te voorkomen dat het dierenpark alsnog per 1 december failliet zal gaan is er strenge controle nodig om te zorgen dat het overbruggingskrediet goed besteed wordt. Wethouder Kuper heeft namens het College toegezegd dat de door GroenLinks gevraagde tweewekelijkse rapportage aan de gemeente plaats zal vinden.

"Tot slot. Wethouder Arends is namens de gemeente pas naar China geweest. Heel veel tijd is besteedt aan het op de kaart zetten van DierenPark Emmen in vooral Tianjin. Nu hier de situatie zo penibel is, wordt er op dit moment nog ingezet op hulp van daar naar hier? Hoe wordt er vervolg gegeven aan de intenties?", aldus eindigt Jan Dijkgraaf zijn betoog met het standpunt van GroenLinks over de steunvraag van het DierenPark Emmen.



Ingezonden persbericht