Ingezonden persbericht


De Bilt, 20 oktober 2010

Persbericht

Grontmij en Witteveen+Bos gezamenlijk aan de slag voor groot project 'Haak om Leeuwarden'

De combinatie Grontmij - Witteveen+Bos heeft na een succesvolle aanbesteding van de provincie Fryslân opdracht gekregen voor het voorbereiden, opstellen, aanbesteden en begeleiden van de realisatie van Rijksweg 31 Leeuwarden Noord/ Midden en de Westelijke Invalsweg in Leeuwarden. Met andere woorden het noordelijke deel van de Haak om Leeuwarden, inclusief twee invalswegen.

De nieuwe verbinding heeft tot doel de doorstroming van het verkeer in en om Leeuwarden te verbeteren. Eind 2014 wordt de nieuwe infrastructuur in gebruik genomen. De totale opdrachtsom voor de combinatie bedraagt 3,7 miljoen Euro.

De combinatie verzorgt zes (UAV-GC) contracten voor in totaal circa vijf kilometer autosnelweg (nieuw aan te leggen en te reconstrueren), twee aquaducten, dertien droge kunstwerken, waaronder vijf 'spoorse' kunstwerken.

Beide partijen hebben veel kennis van en ervaring met dergelijke multidisciplinaire projecten. Voor de uitvoering van de werkzaamheden is een projectteam samengesteld met experts van beide bedrijven. 'Samen beschikken we ruimschoots over de benodigde expertise en regionale kennis. Dit tezamen met goede ervaring met samenwerking in eerdere projecten, zorgt er voor dat we dit project integraal tot een succes gaan maken', aldus projectmanager Willem de Jonge.