Ingezonden persbericht


Persinfo
22 oktober 2010

Troost geeft vrijkaartjes weg voor 'het Zouthuis' in Alkmaar

Theatergroep Troost geeft 5 x 2 gratis toegangskaartjes weg voor haar voorstelling 'Het Zouthuis' op 30 oktober in Theater Provadja in Alkmaar. De kaartjes worden verloot onder de volgers van Troost via Twitter. Om kans te maken op 2 gratis kaartjes wordt je ' follower' van TheaterTroost. Volgende week worden de winnaars bekend gemaakt.

Het Zouthuis
Twee broers en twee zussen komen samen op de plek van hun jeugd en familiegeschiedenis: Het Zouthuis. Het is de avond voor de begrafenis van het kind van zus Ilse. Er zal een wake zijn. De komst van een onverwachte gaste verstoort het samenzijn. Tot overmaat van ramp blijkt zus Willy eigenmachtig Het Zouthuis in de verkoop te hebben gezet. Wat bedoeld was als intieme bijeenkomst, mondt uit in een familieconfrontatie waarbij openstaande rekeningen worden vereffend.

Tekst Peer Wittenbols.

Regie Erris van Ginkel.

Spel Marloes Bakema, Richard Greve, Albertine de Kanter, Rocco van Loenen, Carly Poelman, Stefan Rutte.

Productie Hester van Tuijl, Hedwig Zoutenbier. Fotografie Erris van Ginkel.

Speeldata Het Zouthuis

t/m za 23 okt, Amsterdam.

Polanentheater, Polanenstraat 174, aanvang 20:30, reserveren: www.polanentheater.nl

of 020 682 1311. Prijs: ¤ 12

za 30 okt Alkmaar.

Theater Provadja, Verdronkenoord 12, aanvang 20:30, reserveren: info@provadja.nl of 072 520 2022. Prijs: ¤ 12

za 8 jan en zo 9 jan 2011,Utrecht.

Theater Kikker, Ganzenmarkt 14, aanvang 20:30 (zondag 14:30), reserveren: www.theatergroeptroost.nl Prijs: ¤ 15

za 15 jan en zo 16 jan, 's-Hertogenbosch.

Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, aanvang 21:00 (zondag 14:30), reserveren:www.verkadefabriek.nl Prijs: ¤ 12

Theatergroep Troost
In 2010 vierde Troost het 10 jarig bestaan met de feestelijke muziektheatervoorstelling 'Vier liefdes en de dood', een eigen bewerking van de hitfilm 'Four weddings and a funeral'. De groep heeft zich ontwikkeld tot een ambitieuze theatergroep die zichzelf ziet als een groei- en broeiplaats, waar professionele, vaak nog jonge, theatermakers samenwerken met de circa twintig ambitieuze amateur acteurs c.q. leden. Troost speelt elk seizoen gemiddeld drie nieuwe producties, naast reprises, in het hele land. Op dit moment zijn 'Cloaca' van Maria Goos en 'Nadien' van Gerardjan Rijnders en Bert Edelenbos als huiskamervoorstelling te boeken. In februari 2011 gaat 'De zee van binnen' in première, een bewerking van de film 'Mar adentro'

Noot voor de redactie (