Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

(UTRECHT - 22 oktober 2010 - VOOR DIRECTE PUBLICATIE)

Jonge Socialisten Utrecht veroordeelt homo pesterijen

De Utrechtse afdeling van de Jonge Socialisten in de PvdA vindt het onacceptabel dat er in Utrecht een klimaat is ontstaan waarin het mogelijk is dat homo's keer op keer uit hun leefomgeving worden weggepest. Niet alleen willen de Jonge Socialisten dat de individuele gevallen worden opgelost en de daders worden aangepakt, ook moet er een structurele oplossing komen voor het probleem.

Politiek reageert veel te laat

De problematiek rondom het pesten van homo's speelt in Utrecht al maanden, en de Jonge Socialisten vinden dan ook dat er veel te veel gepraat wordt, en veel te weinig gedaan wordt. Door een late reactie worden de slachtoffers niet erkend in hun probleem en lijk het alsof de gemeente het pesten van homo's legitimeert. Het is volkomen onduidelijk wat de gemeente en de Utrechtse politiek hier aan doet. Het recente 'gay-alert' plan van de gemeente wekt de indruk dat de politie een nummer nodig heeft om een klacht serieus te nemen. Het gaat niet om de signalering van de problemen, maar vooral om het oplossen daarvan.

Keihard optreden

De Jonge Socialisten vinden dat daders van homopesterijen hard moeten worden aangepakt, desnoods mogen ze bij terugkerend gedrag uit hun huis geplaatst worden. Het gaat om de opperste vorm van discriminatie, namelijk niet alleen iemand aantasten in het uitkomen voor wie je bent, maar ook dat actief bestrijden.

PvdA

De Jonge Socialisten roept hun moederpartij op om woorden om te zetten in daden. Het is schokkend en onbegrijpelijk dat dit al maanden bekend is en dat de media er aan te pas moet komen om stellingname af te dwingen bij de politieke partijen. Zeker een partij als de PvdA, waarin het recht om te zijn wie je bent voorop staat. De Jonge Socialisten vinden dat de reactie van de PvdA als college partij laat is en betreurt dat tot op heden geen actie is ondernomen om dit op te lossen.



Ingezonden persbericht