FunX live vanuit Escape tijdens Amsterdam Dance Event


Jongerenzender brengt succesvol nieuw dance-talent

AMSTERDAM, 20101021 -- Radiozender FunX zendt komend weekend live uit vanuit de Escape tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE). De uitzending vanaf het Rembrandtplein is een erkenning van de inzet die FunX het afgelopen jaar heeft gepleegd door nieuw dance-talent de ruimte te geven via FunX Dance. Sinds de lancering van FunX Dance begin 2009 heeft het radiostation vele dance-dj's een podium geboden om zich te presenteren aan het Nederlandse publiek. Nu staan veel van deze dj's te schitteren achter de draaitafels in bekende (inter)nationale clubs.

Podium voor nieuw talent
Nederland speelde al een grote rol in de internationale dancescene met dj's zoals Armin van Buuren, Tiësto en Fedde le Grand. Ook met de jongste trend in de dance industrie, de blend van muziekstijlen vertaald als crossover dance, zijn Nederlandse dj's internationaal doorgebroken. FunX stond met de oprichting van FunX Dance aan de wieg van deze crossover dance. Het publiek maakte kennis met o.a. DJ Chuckie, Sunnery James & Ryan Marciano en Afrojack; namen die momenteel de clubs in Nederland en internationaal veroveren. De podiumfunctie van FunX heeft ertoe geleid dat er steeds meer belangstelling is gekomen vanuit het buitenland voor de programma's en mixsets van funxdance.nl.

Live programmering ADE
FunX zendt komend weekend live optredens uit tijdens Afrojack's Wall Recordings in de Jimmy Woo en Kings Of Ace in de Escape. Op vrijdagavond worden de optredens van onder andere Afrojack en Eva Simons uitgezonden op FunX radio. In de studio zijn onder andere DJ Chuckie, Martin Solveig (Fr), Ron Carroll (US) en Mitch Crown te gast. Zij brengen nieuwe releases, live mixsets en houden de luisteraar op de hoogte van het laatste dancenieuws. Zaterdagavond zendt FunX live uit vanuit een mobiele studio middenin de Escape aan het Rembrandtplein. Naast live optredens en mixsets kunnen thuisblijvers ook meekijken met optredens van o.a. Sunnery James & Ryan Marciano, Quintino en Gregor Salto via de live videostream op www.funxdance.nl.
De uitzendingen zijn op vrijdag- en zaterdagavond te beluisteren via FunX Radio tussen 19.00 - 04.00 uur

Dance Top 100
De live uitzendingen tijdens ADE zijn onderdeel van de Danceweek op FunX. Op zondag 24 oktober wordt deze week traditiegetrouw afgesloten met de Dance Top 100, samengesteld door de luisteraars van het station. Daarna wordt de één uur durende DanceMiX van DJ Idriss uitgezonden.