Ingezonden persbericht

Auping's Auronde naar Japan

Deventer, 6 september 2010 - De Auronde, met meer dan een miljoen verkochte exemplaren nog altijd zeer succesvol, wordt 35 jaar na zijn introductie in Japan gelanceerd tijdens 'LLove', een tijdelijke hoteltentoonstelling op de 'DESIGNTIDE TOKYO 2010'.

In 1973 werd Auping's Auronde op de markt gebracht en in datzelfde jaar ging Frans de la Haye (ontwerper van Auronde) voor het eerst naar Japan. Als jongste lid van de Raad van Bestuur van de Stichting Industriële Vormgeving werd hij afgevaardigd naar het ICSID congres (International Council of Societies for Industrial Design) in Kyoto.

De DESIGNTIDE TOKYO 2010, die op veel lokale en internationale media-aandacht kan rekenen, presenteert wat Nederland te bieden heeft op het gebied van kunst en design. Het evenement verwijst ook naar de vierhonderdjarige relatie tussen de twee landen. Jo Nagasaka, architect en medeoprichter van LLove, koos in de hotelkamers voor de hoogglans rode Auronde. De Auronde sluit volgens hem perfect aan op zijn inrichtingsconcept en de Japanse vormtraditie: eenvoudig, speels, en geen detail onbelangrijk, zoals ontwerper Charles Eames betoogde*.

LLove is een initiatief van Suzanne Oxenaar, creatief directeur van het LLoyd Hotel Amsterdam. Het wordt actief ondersteund door de Nederlandse Ambassade in Tokyo en diverse sponsoren.

LLove vindt plaats van 22 oktober tot 22 november 2010. De opening voor de pers is op 22 oktober. Op 27 oktober opent LLove voor de deelnemers en ontwerpers in de aanwezigheid van de vertegenwoordiging van de Nederlandse Ambassade.


* 'There are no 'details' van Charles Eames

Beeldmateriaal
Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: CD235-3 Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: CD235-3

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: CD235-3 Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: CD235-3

Bovenstaande foto's zijn in hoge resolutie te downloaden door op de afbeelding te klikken.

Over Auping
Koninklijke Auping bv is het grootste zelfstandige Nederlands beddenbedrijf. Er zijn vestigingen in diverse Europese landen. Auping begon 120 jaar geleden als smederij in Deventer. Het bedrijf specialiseerde zich al snel in spiraalbedden. Later kwamen daar matrassen en boxsprings bij. Zo ontwikkelde Auping zich tot de slaapspecialist en marktleider in Nederland. Auping werkt samen met wetenschappers en gerenommeerde ontwerpers aan bedden met een maximale ventilatie, ondersteuning en drukverlaging. Kennis van het slaapproces en van innovatieve materialen en technieken vormen de basis van het unieke Auping-comfort. Het vakmanschap, de toewijding en ervaring van de medewerkers staan borg voor duurzame kwaliteit en een hoge servicegraad.

Noot voor de redactie,