Wielercoryfeeën, Bike Polo Toernooi en bruisende activiteiten op Bike Motion Benelux


Publieksbeurs voor sportieve fietsen vrijdag van start

Tourwinnaars Joop Zoetemelk en Jan Janssen, de Nederlandse gedoodverfd toekomstig winnaar Robert Gesink; het zijn slechts enkele van de klinkende namen van wielercoryfeeën die vanaf vrijdag 22 oktober hun opwachting maken op Bike Motion Benelux in de Jaarbeurs Utrecht. De beurs omvat al het sportieve fietsnieuws en wordt omlijst met uiteenlopende wieleractiviteiten. Spectaculaire primeur is het Internationale Bike Polo Toernooi dat in drie dagen wordt afgewerkt. Het wielerpubliek kan terecht tot en met zondag 24 oktober. De laatste beursdag, maandag 25 oktober, is gereserveerd voor de vakhandel.

Joop Zoetemelk deelt op zondag van 14.00 tot 15.30 uur handtekeningen uit in de stand van Definitive in hal 1 en gaat met de fans op de foto. Zoetemelk reed in 1973 een seizoen bij deze Franse wielerploeg en lanceert op de beurs een nieuwe kledingcollectie. Robert Gesink is een van de renners die op zondag in de Rabocorner, tussen de stands van AGU en Giant in hal 1, handtekeningen uitdeelt, samen met beursbezoekers op de foto gaat en beschikbaar is voor interviews. Niet alleen Gesink, ook andere Raborenners lopen gewoon 'los' rond in dit walhalla. Met de Raboquiz zijn mooie fietsprijzen te winnen, waaronder een Giant Rabo Teamfiets en een AGU Rabo fietskledingpakket.

Interviewen
Ook het Vacansoleil Pro Cycling Team geeft acte de présence op Bike Motion Benelux. Afwisselend zijn aanwezig Johnny Hoogerland, Wout Poels, Frederik Veuchelen, Gorik Gardeyn en vele andere bekende namen. Beursbezoekers die altijd al eens journalist wilden zijn krijgen de kans een renner voor de camera te interviewen; de leukste gesprekken krijgen een ereplaats op de website van de ploeg.

Mécaniciens
De liefhebbers van fietstechniek krijgen van de vakkundige mécaniciens de kneepjes van het vak bijgebracht en mogen ook een kijkje nemen in de vrachtwagen van het team. Leuke prijzen liggen te wachten op de beursbezoekers die de juiste antwoorden weten op vragen in de stands van de partners van Vacansoleil die zich op de beurs presenteren.

BikeWriters
Wielrennen en literatuur gaan hand in hand. Dat blijkt uit het altijd drukbezochte Literair Wielercafé in hal 2. Dit jaar des te meer vanwege de boekpresentatie van de 'BikeWriters'. Dit schrijverscollectief van Maarten Ducrot, Thijs Zonneveld, Fred Segaar, Jan Eikelboom, Nando Boers, Bas Steman, Pieter Cramer, Richard Plugge, Huisdichter Cornelis en Dirk Jan Roeleven legde na een fantastische Tour for Life en vele uren noeste schrijversarbeid een prachtig boek op de persen: BikeWriters on Tour for Life. Het boek wordt op zaterdag officieel ten doop gehouden. De volledige opbrengst gaat naar Artsen zonder Grenzen.
De presentatie van het programma, dat om 14.45 uur begint op het podium bij het terras in hal 1, is in handen van Studio Sportpresentatrice Dione de Graaff. Natuurlijk zijn de BikeWriters van de partij en gasten waaronder Pim de Graaff, voorzitter van Artsen zonder Grenzen en profrenner Kenny van Hummel. Het wordt een programma van een klein uur vol literaire hoogtepunten en mooie filmpjes.

Pumptrack
Al jaren was het een veelgenoemd gemis bij de bezoekers van Bike Motion Benelux: de mogelijkheid om tijdens de beurs fietsen uit te proberen, maar dit jaar gaat het er van komen. Achterin hal 2 komt een Pumptrack testparcours met demonstraties en de kans om racefietsen en MTB's zelf uit te proberen. Er zijn fietsen beschikbaar van het nieuwe merk Neil Pryde en een tiental fietsen met de nieuwe Campagnolo Revolution 11 topgroepen. En wie durft de Freecrosser aan met een calorieverbranding die ongeveer 35% hoger ligt dan fietsen? Het Pumptrack parcours is een initiatief van het nieuwe Updown Magazine dat op de beurs wordt gelanceerd.

Bruisende activiteiten
Bike Motion Benelux bruist van de activiteiten. Marktleider Garmin heeft voor het eerst een eigen stand en geeft daarmee gehoor aan de veel geuite behoefte van beursbezoekers aan informatie over alle aspecten rond navigatie.
Op veler verzoek staat de Holland Sport Wielerbaan (hal 4) weer op het programma, het Toerisme Paviljoen (hal 2), in omvang verdubbeld, een oogstrelend Italië Paviljoen (hal 4) en veel liefhebbers van sportieve fietsen komen in een groter of kleiner peloton vanuit diverse windstreken naar Bike Motion Benelux om een heerlijk dagje fietsplezier te beleven.

Voor meer informatie: www.bikemotionbenelux.nl


Noot voor redacties