Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

PROMOTIE TOEGESTAAN TIJDENS RINGVERKIEZINGEN

Hilversum, 2 september 2010 - Ook dit jaar is het tijdens de Ring-verkiezingen toegestaan om promotie te maken voor programma's en presentatoren. De organisatoren van de verkiezingen van de Gouden Televizier-Ring en de AVRO Gouden RadioRing hebben dit na het succes van vorig jaar gehandhaafd.

De organisatoren van de verkiezingen begrijpen heel goed dat makers, producenten en omroepen zo trots zijn op hun programma's en presentatoren dat ze graag reclame maken. Voorheen mochten ze geen stemmen winnen in het kader van de Ringverkiezingen, maar sinds vorig jaar is dat anders. In 2009 is de promotieregel aan de reglementen toegevoegd om een eerlijk speelveld te creëren voor alle omroepen en makers. In het verleden is gebleken dat live uitgezonden programma's, zoals talkshows, wel de mogelijkheid hadden om tijdens de verkiezingen publiciteit te genereren. Dat terwijl reeds eerder opgenomen programma's deze mogelijkheid niet hadden. Dankzij de promotieregel kan nu iedereen via de omroep, de productiemaatschappij, de zender en/of de makers promotie maken voor een programma of presentator.

De promotieregel geldt voor de eerste én de tweede ronde van de verkiezingen. Het spreekt voor zich dat methodieken die het stemverloop negatief beïnvloeden, zoals sms-bommen of geautomatiseerd stemmen, te allen tijde leiden tot uitsluiting van deelname aan de verkiezing. Zoals ieder jaar ziet de notaris hier streng op toe.

Dit jaar is de eerste ronde van de Ringverkiezingen gestart op woensdag 1 september. Via Televizier.nl kan het publiek tot woensdag 29 september 12.00 uur stemmen op de kanshebbers. Hierna worden per categorie 3 genomineerden bekendgemaakt. In een tweede verkiezingsronde kan het publiek alleen nog stemmen op de genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring en de AVRO Gouden RadioRing.

Alle winnaars worden bekendgemaakt op vrijdag 22 oktober. De AVRO zendt het Gouden Televizier-Ring Gala live uit op Nederland 1. De uitreiking van de radioprijzen is live te volgens bij AVRO Roodshow op Radio 2.

Noot voor de redactie (