Ingezonden persbericht


Persbericht september 2010

Circustheaterfestival Circo Circolo beleeft van vrijdag 22 tot en met zondag 31 oktober haar derde editie. Het festival vindt tijdens de herfstvakantie plaats op Landgoed Velder, midden in nationaal landschap Het Groene Woud tussen Eindhoven, Tilburg en 's-Hertogenbosch.

Tijdens Circo Circolo strijken maar liefst elf kleine en grotere circustenten neer op het landgoed waarin meer dan ruim 80 voorstellingen van 14 verschillende gezelschappen te zien zijn. Naast dit uigebreide hoofdprogramma laten ook nog eens 12 Nederlandse en Vlaamse jeugdcircussen hun nieuwste voorstellingen zien.

Circo Circolo is hét internationale festival voor Circustheater in Nederland en presenteert de actuele internationale ontwikkelingen in het nieuwe circus. Het festival brengt vooral Nederlandse premières, maar heeft dit jaar ook enkele wereld premières.

Circustheater kenmerkt zich door de integratie van traditionele circusacts als jongleren en acrobatiek met dans, muziek, vormgeving en theater tot totaalvoorstellingen. In het nieuwe circus wordt niet gewerkt met exotische dieren.

Talentenontwikkeling
Circo Circolo heeft na de editie van 2008 het initiatief genomen voor een omvangrijk programma in de provincie Noord Brabant voor talentontwikkeling. Circo Circolo steunt jeugdcircussen en werkt nauw samen met de HBO-circusopleidingen AcaPa in Tilburg en Codarts in Rotterdam. Een groot aantal resultaten van dit talentenprogramma zijn tijdens Circo Circolo te zien.

Briantellifoyer en restaurant 'Van Streek'

De entree naar het festivalterrein wordt gevormd door de reusachtige Briantellifoyer. Op dit overdekte plein zijn twee pistes te vinden waar korte gratis toegankelijke voorstellingen worden gegeven en kinderen kunnen spelen met circusattributen. De Briantellifoyer herbergt tevens het festivalrestaurant 'Van Streek' waar met streekproducten uit het Groene Woud heerlijke maaltijden geserveerd worden.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor Circo Circolo is reeds gestart. Kaarten zijn te bestellen via www.circocircolo.nl

Partners

Circo Circolo is partner van Brabantstad Culturele hoofdstad 2018 en wordt verder gesteund door de Provincie Noord-Brabant, gemeente Boxtel, NFPK, VSB-fonds, SNS-Reaalfonds, Stichting Dioraphte, Prins Bernhard Cultuurfonds, Kunstbalie, Fonds voor Cultuurparticipatie, Cultures France, BKKC, VGZ-Univé, Océ Nederland, Jupiler en ADC Repro.

Noot voor de redactie,