Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MuseumNa|8 in het muZEEum

Ook dit jaar is er weer van alles te zien en te beleven in het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen tijdens de MuseumNa|8 op 22 oktober. Altijd al eens 's avonds naar het (dan prachtig verlichte) muZEEum gewild? Dan moet u zeker komen. Speciaal voor deze MuseumNa|8 zijn er ook nog eens allerlei extra activiteiten. Van 20.00 uur tot 23.00 uur bent u van harte welkom in het muZEEum. De toegang is deze avond gratis.

U vindt het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen, het maritieme bolwerk van Zeeland, met zijn boulevards, havens en scheepsbouw. Het muZEEum is gevestigd in een gebouwencomplex met panden uit de 16e, 17e, 18e en 21ste eeuw. Deze panden zijn door moderne architectuur op bijzondere wijze met elkaar verbonden. Het schitterend gerestaureerde Lampsinshuis, een voormalig stadspaleisje uit 1641, vormt het hart van het muZEEum. De rijke Zeeuwse maritieme geschiedenis kunt u zien, horen, ontdekken en ervaren, in vier thema's: Water, Werk, Glorie en Avontuur. Vanaf het dakbalkon met het unieke 17e eeuwse uitkijktorentje, kunt u genieten van een adembenemen uitzicht op zee. Programma MuseumNa|8
De MuseumNa|8 valt in de Week van de Geschiedenis. Die heeft dit jaar het thema 'land en water' gekregen. Dat past natuurlijk prima bij het muZEEum, waar alles over land en water gaat. Er zijn ook allerlei extra activiteiten in en rond het muZEEum:
* Stadwandeling by night (21.00 en 22.00 uur)
Tijdens de stadswandeling loopt u mee met Hans van der Haven. Hij vertelt u meer over het maritieme Vlissingen. Samen met hem ontdekt u welke eeuwenoude verhalen er achter de monumentale gevels schuil gaan.
* Film: De Schelde, vergeten trots van Margot Schotel (20.00 en 22.00 uur) Deze film over De Schelde gooide hoge ogen tijdens Film by the Sea. Tijdens de MuseumNa|8 heeft u een unieke kans deze film in het muZEEum te zien waar nog veel meer over De Schelde te vinden is.
* Gratis rondleiding (20.00, 21.00 en 22.00 uur) Ieder uur staat er een gids voor u klaar die u graag het muZEEum laat zien.
* Optreden Igor Presnyakov (20.15, 21.15 en 22.15 uur) Igor Presnyakov is gitarist en zanger van Russische afkomst. Hij zal een aantal optreden verzorgen in de Pronkzaal van het muZEEum.
* Hele avond door: gratis 'muZEEum & route'
Bezoekers kunnen zichzelf rondleiden door het muZEEum aan de hand van verschillende routes. Er zijn routes over de VOC, er is een Wrakkenroute en tenslotte kunt u kiezen voor 'route 1809'.

Het muZEEum is niet het enige museum dat haar deuren opent tijdens deze MuseumNa|8. In heel Zeeland zijn er musea die hetzelfde doen. Wilt u meer weten? Kijk dan op www.zeelandmuseumland.nl.

Het muZEEum is het hele jaar (met uitzondering van 1 januari) geopend van: Maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur Zaterdag, zondag en feestdagen 13.00-17.00 uur
U vindt het muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen, telefoon 0118-412498. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.muzeeum.nl.

Oktober 2010