Openbare bibliotheek Amsterdam


Nederland Leest bij de OBA

22 oktober t/m 19 november
18 okt 2010 - 13:37
Nederland Leest
Tijdens de landelijke campagne Nederland Leest wordt iedereen uitgenodigd met elkaar in discussie te gaan over een bepaald boek. Dit jaar is dat 'De grote zaal', een vergeten meesterwerk van Jacoba van Velde. Leden van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) kunnen tijdens de campagne (van 22 oktober t/m 19 november) het boek gratis afhalen in een van de filialen (zolang de voorraad strekt).
De grote zaal
In De grote zaal beschrijft Jacoba van Velde op indringende wijze de eenzaamheid die de ouderdom met zich mee kan brengen. Nog altijd een heel actueel thema. De grote zaal verscheen in 1953 en werd een ongekend succes. Het is een van de meest vertaalde Nederlandstalige boeken.

Activiteiten tijdens Nederland Leest
Hieronder een kleine selectie uit de activiteiten die de OBA organiseert in het kader van Nederland Leest. Via de link onderaan deze pagina vindt u de gehele programmering.

Zondag 24 oktober, 15.00 uur, Centrale Bibliotheek Moeders knie
Muzikale vertelvoorstelling van Jacques Vriens en pianist Jan Gouw. In 1996 schreef Jacques Vriens op verzoek van zijn uitgeverij een kleine novelle. Het werd een verhaal over zijn eigen moeder. Het verhaal van de volwassen zoon die naar aanleiding van een bezoek bij zijn moeder in het ziekenhuis al pratend en vertellend meer zicht krijgt op het leven en het karakter van zijn moeder, waardoor hij haar beter gaat begrijpen.

Woensdag 3 november, 11.00 uur, Bibliotheek Duivendrecht Groepswonen
De LVGO geeft informatie aan belangstellenden (individuele personen, instellingen en overheidsorganen) over het groepswonen.

Vrijdag 12 november, 11.00 uur, Bibliotheek Diemen Van Amstelhof naar Hermitage Amsterdam
De Hermitage aan de Amstel verzorgt een lezing over de geschiedenis van de Amstelhof, de ouderenzorg in een historisch perspectief.

Woensdag 17 november, 10.30 uur, Bibliotheek Slotermeer Lezing door Jolanda de Mooij over ouderenzorg in Nederland Jarenlang werkte Jolande de Mooij als verpleegkundige met dementerenden in het verpleeghuis. Samen met Milly van der Ploeg schreef zij het boek Zorg naar eer en geweten.