Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ROEFELDAG IN PARKSTAD
Meer dan 250 kids op pad

Vrijdag 22 oktober a.s. vindt de 18e roefeldag plaats vanuit het scoutinggebouw van Scouting St. Jan Baptist in Meezenbroek-Heerlen. De roefeldag wordt georganiseerd door het Roefelcomité Parkstad Limburg waarin leden en ouders van de scoutinggroepen Bekkerveld en St. Jan Baptist uit Meezenbroek vertegenwoordigd zijn. De activiteit wordt dit jaar voor het eerst niet meer door Jantje Betongefaciliteerd. Van s'morgen 8 tot s'avonds 7 uur gaan de jongens en meisjes van 6 t/m 13 jaar met hun begeleiders met de auto, fiets of te voet op pad om te gaan roefelen.
Roefelen is een vlaams woord voor snuffelen.
En dat zullen de roefelkids deze dag dan ook in veelvuldige mate gaan doen.
Ze gaan op bezoek bij o.a. de ZLSM waar de kinderen kunnen genieten van een mooie thmasdag, of ze gaan naar Radio TV Parkstad om daar achter de schermen te kijken. Maar ook de Windturbine Vetschau, Hotel de Valk, Hornbach, Snowworld, en klimcentrum Neoliet zijn zeer gewilde roefelplaatsen. Zo zijn er dit jaar 37 bedrijven die meewerken aan deze prachtige activiteit die geheel gratis wordt aangeboden.
En Scouting zou Scouting niet zijn als er de week erop (29 oktober) niet ook nog eens een halloweenparty georganiseerd gaat worden. Voor alle roefelkids bestaat de mogelijkheid om in het scoutinggebouw aan het Jamboreepad 2, te Meezenbroek-Heerlen van 19.00 uur tot 21.00 uur gezellig uit hun dak te gaan. Entree is 1 euro met een gratis consumptiebon. Een consumptie kost maar 50 eurocent.


---

EINDE BERICHT


---



Ingezonden persbericht