Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


De NOS uitzendingen op vrijdag 22 oktober 2010

HILVERSUM, 21 oktober 2010

NOS Langs de Lijn: live vanuit Rotterdam

NOS Langs de Lijn komt vanavond met een speciale uitzending live vanuit Rotterdam, waar de meerkampfinales van het WK turnen plaatsvinden. Presentator Menno Reemeijer is in Ahoy en praat met Suzanne Harmes, topsportmanager van de KNGU Hans Gootjes en topturner Epke Zonderland onder meer over de WK-prestaties en medaillekansen van de Nederlandse turners en toekomst van Nederland als topturnland. NOS verslaggever Edwin Cornelissen is de 'vliegende keep' in Rotterdam en spreekt op en rond de toernooivloer met mensen uit de turnwereld. Vanzelfsprekend is in de uitzending ook aandacht voor het overige actuele sportnieuws waaronder flitsen van de Eredivisie-wedstrijd tussen NAC en Roda JC.

WK turnen ook live bij de NOS op televisie

Het WK turnen in Rotterdam staat van maandag 18 tot en met zondag 24 oktober centraal bij NOS Sport. Zowel op televisie, radio, internet en NOS Teletekst besteedt de NOS volop aandacht aan het evenement, dat voor de (inter)nationale turntop de start is van het kwalificatietraject voor de Olympische Spelen van 2012. Vrijdag is tussen 17.30 en 18.33 uur op Nederland 1 een extra uitzending van NOS Studio Sport waarin live verslag wordt gedaan van de meerkampfinales voor heren.

Strafproces Wilders live op Journaal24 en nos.nl

Het einde van het strafproces tegen Geert Wilders nadert. Vrijdag 22 oktober geeft de officier van justitie haar repliek op het pleidooi van Bram Moszkowicz. Advocaat Moszkowicz krijgt de mogelijkheid te reageren en Geert Wilders krijgt de mogelijkheid om het laatste woord te zeggen. Op vrijdag 5 november wordt de uitspraak verwacht. De overige zittingsdagen zijn in ieder geval live te volgen via het digitale themakanaal Journaal24 en www.nos.nl. Natuurlijk is het proces ook te volgen in de reguliere nieuwsuitzendingen van NOS Nieuws.

NEDERLAND 1

NOS Studio Sport WK turnen (17.30-18.33 uur)

Presentatie: Henry Schut

· Live verslag van de meerkampfinales heren. Het commentaar bij de beelden wordt verzorgd door Hans van Zetten en turnverslaggever Vlado Veljanoski is in Rotterdam voor interviews en reportages.

NOS Sportjournaal (18.42-18.52 uur): vervalt

NEDERLAND 2

NOS Studio Sport (22.46-23.07 uur)

· Voetbal: samenvatting van de Eredivisiewedstrijd NAC-Roda JC.

· Turnen: samenvatting van de meerkampfinales heren en dames.

· Korfbal: samenvatting van de eerste EK-wedstrijd in de groepsfase tussen Nederland en Duitsland in Leeuwarden.

· Voetbal: overzicht van de wedstrijden in de Eredivisie die dit weekend worden gespeeld.

NEDERLAND 3

NOS Studio Sport WK turnen (23.29-00.15 uur)

· Samenvatting van de meerkampfinales voor heren en dames.

RADIO 1

NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur)

· Turnen: live berichtgeving over het WK turnen vanuit Rotterdam.

· Voetbal: live flitsen van de Eredivisie-wedstrijd NAC-Roda JC. Commentaar: Ragnar Niemeijer.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)

Presentatie: Tijs van den Brink

· In het Oog vanavond aandacht voor 30 jaar CNN.