NOC*NSF

Arnhem, 22 oktober 2010

NOC*NSF ontvangt 'Toolkit Guppiesport' van
Stichting Flik-Flak

Op donderdag 21 oktober werd tijdens de relatiedag van Stichting Sport & Zaken bij het WK Turnen in Rotterdam, de eerste door Flik-Flak, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en 'Janssen-Fritsen' ontwikkelde 'Toolkit Guppiesport' overhandigd aan Erik Lenselink, manager sportontwikkeling NOC*NSF (zie bijgevoegde foto).

Guppiesport is een nieuw beweegprogramma voor kinderen tot 6 jaar, waarin alle facetten van bewegen en sport aan bod komen: klimmen, klauteren, gooien, rennen, kruipen, glijden, samenwerken en samen plezier maken. Guppiesport en de 'Toolkit Guppiesport' is met behulp van de VWS subsidie 'Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden' tot stand gekomen.

Onderdeel van de Toolkit is de Multibox; een mooi vormgegeven en solide klimtoestel, tot de rand toe gevuld met verrassende, uitnodigende en innovatieve lesmaterialen die het bewegen stimuleren en waar jonge kinderen blij van worden.

De Multibox is een onderdeel van het complete Guppiesport pakket, verder bestaande uit spelmateriaal, Toolkit, Cursus Module 1 en het lidmaatschap voor de Guppiesport Community die binnenkort online komt (www.guppiesport.nl). Dankzij dit pakket is Guppiesport te implementeren bij gymnastiekverenigingen en in het basisonderwijs.

Drie topturners die dagelijks in de Flik-Flak hal trainen, vertegenwoordigen Nederland tijdens het Wereldkampioenschap Turnen in Rotterdam. Een prestatie waar Flik-Flak trots op is. Flik-Flak heeft niet alleen oog voor de top. Ook het stimuleren van de jongste sporters en breedtesport vindt de vereniging heel belangrijk. Flik-Flak heeft sinds kort samenwerking met de Bossche buurten en (achterstands-) wijken. In kleine gymzaaltjes in verschillende wijken in 's-Hertogenbosch, wordt opnieuw geïnvesteerd in de basis. Kinderen spelen, klimmen, klauteren en maken samen plezier met 'Guppiesport'.

Wendy Vos, algemeen directeur Flik-Flak:
'We vinden het van groot belang dat men zich blijft realiseren dat echte groei binnen de sport in het algemeen, staat of valt bij investering in plezier in sport en bewegen. Met name bij de zeer jeugdige sporters is de funfactor van groot belang. Door de combinatie van de Multibox en een minimale basisinventaris van een gymzaal kan er aan de allerjongsten een gevarieerd en uitdagend lesprogramma aangeboden worden. Zo kunnen kinderen op een eenvoudige en leuke manier kennis maken met alle basisvormen van sport.'

'Ervaringen die kinderen op doen tijdens de Guppiesportlessen vormen de basis voor latere sportbeoefening, in welke sport dan ook. De guppen van nu zien we misschien wel stralen op de Olympische Spelen van 2028!'

Flik-Flak en de KNGU vinden het delen van de opgedane kennis en ervaring met de rest van sportief Nederland van groot belang.

Erik Lenselink, manager sportontwikkeling NOC*NSF kreeg gisteren het eerste exemplaar van de 'Toolkit Guppiesport', officieel overhandigd van Wendy Vos, directeur van Stichting Flik-Flak, Noël van Tilburg, hoofd afdeling Sport van de KNGU en Jacques Janssen, directeur van Janssen-Fritsen.

Erik Lenselink, unit manager sportontwikkeling NOC*NSF: 'Fantastisch om te zien dat er een nieuw product voor jonge kinderen is ontwikkeld binnen de proeftuin Grenzeloos in Beweging. Met name voor kinderen onder de zes jaar heeft de georganiseerde sport nog niet zoveel te bieden en dit product speelt daar prima op in. Extra mooi is dat de Toolkit Guppiesport ontstaan is uit een succesvolle samenwerking tussen het bedrijfsleven en de sport'.

Voor meer informatie over de 'Toolkit Guppiesport' graag contact opnemen met Wendy Vos via Wendy@flik-flak.nl.

Algemene informatie over de Proeftuinen:
In de Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden wordt getest welk innovatief sportaanbod perspectief biedt om (meer) mensen aan het sporten te krijgen en te houden. Er zijn inmiddels negentien proeftuinen verspreid over heel Nederland met meer dan honderd betrokken sportverenigingen en zeventien sportbonden.

Het programma Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden wordt gefinancierd met subsidie van het ministerie van VWS en uitgevoerd door NOC*NSF in samenwerking met sportverenigingen, sportbonden, Olympische netwerken, gemeenten en sportraden.

Voor meer informatie over de proeftuinen zie www.noc-nsf.nl/proeftuinen.