Ingezonden persbericht


De Bibliotheek Nederland optimaliseert online communicatie

Vernieuwde website op basis van opensource software TYPO3

De lancering van de vernieuwde website voor de Bibliotheek Nederland door alterNET optimaliseert de online communicatie door het samenvoegen van online initiatieven en het verbeteren van de onderlinge communicatie. De website van de Bibliotheek Nederland ondersteunt daarmee de strategie om vanuit een franchise formule aangesloten bibliotheken te faciliteren.

TYPO3

De Bibliotheek Nederland is gebouwd in het open-source CMS TYPO3, en is een subsite van de Vereniging Openbare Bibliotheken. De website informeert franchisenemers over de laatste ontwikkelingen binnen de Bibliotheek Nederland met het laatste nieuws, de agenda, RSS feeds en een nieuwsbrief. Je kunt je aanmelden als franchisenemer, en daarmee toegang verkrijgen tot het afgeschermde gedeelte van de site en mee discussiëren op het forum over de koers die De Bibliotheek Nederland zal gaan varen.

De Bibliotheek Nederland

In de huidige samenleving nemen de uitdagingen voor de bibliothekensector toe, terwijl de financiële steun afneemt. De Bibliotheek Nederland streeft daarom naar een vorm van samenwerking waarbij de lokale bibliotheek gebruik maakt van de gezamenlijk ontwikkelde bibliotheekformule. De samenwerking binnen de formule geeft De Bibliotheek Nederland vorm aan de hand van franchise-uitgangspunten.

alterNET

Het project is gerealiseerd door internet dienstverlener alterNET Internet uit Dordrecht. Met projecten voor onder meer de VARA, Online Breedband, gemeentes Oosterhout, Leiden, TU Delft, ministerie van Veiligheid en Justitie, is alterNET een van de belangrijkste dienstverleners gespecialiseerd in TYPO3 implementaties.



Ingezonden persbericht