Gemeente Rotterdam

2010 | 38
Collegevergadering van
19 oktober 2010

Wethouder Sport en Recreatie, Kunst en Cultuur

1
19-10
Het college gaat akkoord met het bezoek van wethouder Sport en Recreatie, Kunst en Cultuur aan Istanbul van 3 tot 5 november 2010. Dit bezoek vindt plaats rondom de opening van 'Rotterdam Portraits', een Rotterdams podiumkunstenprogramma in het kader van Istanbul Culturele Hoofdstad van Europa 2010. Het programma is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Garaj Istanbul en is onderdeel van het officiële programma van Istanbul Culturele Hoofdstad 2010. De wethouder maakt van deze gelegenheid gebruik om zich op de gebieden van cultuur en sport te verdiepen in de samenwerkingsrelaties tussen Rotterdam en Istanbul en de kansen die deze biedt. 2
19-10
Het college heeft de raad voorgesteld twee leden te benoemen voor de Programmaraad Rotterdam. Het Programmaraad Rotterdam adviseert de kabelexploitant over de samenstelling van het wettelijke basispakket van 25 radio- en 15 televisieprogramma's op de kabel. De leden van deze raad worden volgens de Mediawet door de gemeenteraad benoemt.

Wethouder Onderwijs, Jeugd en Gezin

1
12-10
Het college stelt de gemeenteraad voor de motie van raadslid Van Muijen 'Voorkomen is beter dan genezen' als afgedaan te beschouwen. Hiermee verzoekt raadslid Van Muijen om de bezuinigingen op de subsidies van RIAGG Rijnmond en Context (geestelijke gezondheidspreventie) te schrappen. Voor het jaar 2010 is een subsidiebeschikking afgegeven aan Context.

Schriftelijke vragen

Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:


*
het raadslid J. Strörmann (SP) over aanmelding regeling van werkzaamheden (cf.Art.29 regl. van orde) over het niet langer (automatisch) kwijtschelden van de afvalstoffenheffing onder specifieke omstandigheden.


*
het raadslid A.G. Fähmel-van der Werf (Leefbaar Rotterdam) over de versoepeling van de regels rondom de verstrekking van participatiegelden in Charlois.


*
het raadslid L.P.M. de Kleijn (SP) over huurverhoging bij huurderswisseling.