Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Deventer, 22 oktober 2010

Witteveen+Bos levert civieltechnisch advies TU Delft

Ingenieursbureau Witteveen+Bos gaat een bijdrage leveren aan de verbouwingsplannen van de campus van de Technische Universiteit Delft. Begin oktober 2010 hebben beide partijen een raamcontract ondertekend voor het leveren van advies- en ingenieursdiensten. Vanaf eind 2010 worden projecten opgestart waaraan Witteveen+Bos gaat meewerken. De activiteiten lopen uiteen van schetsontwerp tot en met contractmanagement tijdens de uitvoering. De projecten hebben een omvang tot EUR 5.000.000,--. De raamovereenkomst heeft een doorlooptijd van drie jaar met een mogelijkheid tot verlenging. Witteveen+Bos is hiermee een van de vier preferred suppliers van de TU Delft.

Voor Witteveen+Bos betekent dit, dat in korte tijd raamcontracten zijn afgesloten met de TU Delft en eerder al met de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarmee is het bureau betrokken bij de uitbreidings- en renovatieplannen van twee toonaangevende kennisinstituten. Beide opleidingscentra zijn eigenaar en beheerder van een groot oppervlak aan terrein en een grote hoeveelheid (authentieke) gebouwen. 'We zijn erg verheugd om met deze twee toonaangevende universiteiten te mogen samenwerken aan de uitbreiding en renovatie van hun campussen, waarmee een brug wordt geslagen naar een hoge mate van toegankelijkheid en een hoge positieve belevingswaarde van de universiteiten', aldus Matthew Marshall, PMC-leider Stedelijke ontwikkeling Zuidwest bij Witteveen+Bos.

Voor de Erasmus Universiteit te Rotterdam is Witteveen+Bos reeds gestart met de voorbereidingen tot het duurzaam bouwrijp maken van de eerste fase, waarbij herinrichting van het terrein en de realisatie van een ondergrondse parkeergarage - met minimale overlast voor de omgeving - centraal staat. ---------