Rijswijk wint 15.000 bloembollen

22 oktober 2010

Afgelopen voorjaar heeft de Koninklijke Algemene Vereeniging Bloembollen Cultuur (KAVB) een lente-ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor Nederlandse gemeenten. De KAVB is een branche-vereniging voor de bloembollensector. De 15 origineelste ontwerpen wonnen 15.000 bloembollen. Met deze wedstrijdactie voor gemeenten viert de KAVB haar 150 jarig jubileum. Naast onder meer Lelystad en Almere is Rijswijk één van de winnende gemeenten.

Het motto van de Rijswijkse inzending is 'Hoe meer kleur, hoe beter'. Voorgesteld wordt om grasveldjes op het Bogaardplein in te planten met bloembollen en lage siergrassen. Er wordt in drie lagen aangeplant, te weten vroege bollen, midden lentebollen en late lentebollen. Het winnende ontwerp is van Femke van den Bosch, integraal ontwerper openbare ruimte, bij de gemeente Rijswijk.

Scoutinggroep
Op vrijdag 22 oktober plantte wethouder Dick Jense samen met kringsecretaris Annemarie Bakker van de KAVB een aantal van de gewonnen bloembollen op het Bogaardplein (nabij de vijver). De wethouder en de kringsecretaris werden bij het planten van de bollen geassisteerd door leden van scoutinggroep Hoeve Ypenburg. In totaal zijn 4 van de 33 grasveldjes op het Bogaardplein ingeplant met bloembollen in combinatie met lage siergrassen. De in de herfst geplante bollen geven het Bogaardplein in de lente een kleurrijk aanzien.