Ingezonden persbericht


Tuin in Almere bekroond tot mooiste tuin van Nederland

Bosch beloont tuineigenaar om slim gebruik van kleine ruimte

Vandaag bekroonde Bosch, de specialist in tuingereedschap, samen met het digitale magazine Tuinen.nl de tuin van Claudia Uivel tot de 'Mooiste Tuin van Nederland'. Een jury van bekende groenspecialisten koos unaniem voor de tuin uit Almere.

Met de verkiezing van de mooiste tuin willen Bosch en Tuinen.nl een platform creëren voor de talrijke prachtige tuinen die ons land rijk is. Vaak liggen deze tuinen verscholen achter huizen en heggen, en blijft het intensieve werk van de tuinliefhebbers onopgemerkt.

Uitzonderlijke tuin
Een professionele jury kreeg de moeilijke taak om uit 188 inzendingen de mooiste tuin te kiezen. De mooiste tuin moest de identiteit van de eigenaar weerspiegelen, die zijn tuin beschouwt als zijn favoriete hobby of zelfs levenswerk. Het mocht geen pronkstuk van een tuinarchitect zijn, maar een plaats waar écht geleefd wordt.

Met deze criteria in het achterhoofd, koos de gespecialiseerde jury unaniem voor de tuin van de gedreven Claudia Uivel uit Almere. Zij laat een mooie tuin zien die model staat voor een gezellige oer-Hollandse doorzon tuin. Een kleine tuin, maar blinkt uit in de verscheidenheid van planten en bloemen.

Reitha Sheombar, directeur van Tuinen.nl motiveert de jurykeuze; 'Niet altijd is de grootste tuin direct de mooiste tuin. Veel tuineigenaren in Nederland hebben niet veel ruimte tot hun beschikking. We zien dan ook veel tuinen waar zeer efficiënt wordt omgesproken met de beschikbare ruimte. Volgens ons is de tuin van Claudia daar het beste voorbeeld van.'

Dat Bosch met veel enthousiasme meewerkt aan de verkiezing van de mooiste tuin is niet verwonderlijk. Het bedrijf voelt zich als leidinggevende producent van tuingereedschappen al heel lang thuis in elke tuin, en wil via deze wedstrijd alle tuinenthousiastelingen belonen voor hun harde werk.

Winnaar krijgt reportage en tuingereedschappakket
Het onderhoud van de tuin wordt voor de winnaars alvast een stuk minder intensief dankzij het Bosch prijzenpakket ter waarde van ¤1.000. 'Dit pakket bestaat uit draadloos tuingereedschap op basis van de Lithium-Ion technologie, zodat Claudia ook in haar elektriciteitsvrije tuin makkelijk aan de slag kan,' vertelt Charlot van den Heijkant, regional brand manager van Bosch Lawn & Garden.

Naast het prijzenpakket bestaande uit Bosch tuingereedschappen ter waarde van ruim ¤ 1.000, krijgt de winnares de uniekke kans om te schitteren in een uitgebreide reportage die gepubliceerd wordt in het digitale magazine Tuinen.nl. Een fotoreportage van de tuin vormt onderdeel van deze reportage.