Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Scandic Sanadome Nijmegen
Nijmegen, 22 oktober 2010

Scandic Sanadome Nijmegen, 4 sterren plus hotel, renoveert haar luxe hotelkamers

In de afgelopen maanden heeft het Spa & Business hotel Scandic Sanadome hard gewerkt aan de renovatie van haar 96 hotelkamers.

Grondige renovatie van hotelkamers
Sanadome haalde flink de bezem door de luxe kamers en stelde hierbij comfort voorop zonder het oog voor het milieu te verliezen. De hotelkamers zijn weer helemaal up-to-date. Hotelgasten overnachten in een stijlvolle, luxe kamer die van alle gemakken is voorzien. De renovatie was grondig: nieuw tapijt, nieuwe vloertegels en een design glazen schuifwand tussen de badkamer en hotelkamer. Daarnaast is er een nieuwe en relaxte ambiance ontstaan vanwege het nieuwe meubilair, moderne sfeerverlichting, een design radiator en speciaal voor Sanadome handgeschilderde kunstwerken. Voor de zakelijke gast is rekening gehouden met een ruime laptop kluis.

Luxe... met oog voor het milieu
Bij de renovatie investeerde Sanadome, dat sinds 2005 het Europees Ecolabel draagt en in 2010 de MVO Award won, in zaken die het energie verbruik terugdringen. "Bij binnenkomst schakelt de gast met zijn hotelpas de energievoorziening in, die bij het verlaten van de kamer automatisch uitschakelt. De verlichting bestaat overal uit ambiance spaar- en ledlampen. Bijzonder is de minibar (energie klasse A++) die door zijn automatische temperatuurregeling 's avonds en 's nachts veel minder stroom verbruikt terwijl de koeling op het juiste peil blijft. Ook op de hotelkamers kan afval gescheiden worden. "We proberen onze leefomgeving zo min mogelijk te belasten", vertelt Director of Marketing & Sales Pim de Vries.

Stijlvol met een waardevol pakket aan extra's
Wie bij Sanadome logeert, kan rekenen op een waardevol pakket aan gratis extra's:
. High Speed Glasvezel (wireless) internet is gratis en toegankelijk in het gehele gebouw;
. Bij iedere overnachting in Sanadome is gratis entree naar het Thermenlandschap inbegrepen, zowel op de dag van aankomst als op de dag van vertrek van 09.00 tot 23.30 uur. Een dagentree kost normaal E 26,50 per persoon per dag;
. Ook het luxe en uitgebreide ontbijtbuffet, met aandacht voor ecologische producten, is bij de hotelkamer prijs inbegrepen. Hotelgasten genieten vanuit hun balkon van een fraai uitzicht op de fontein en de naast gelegen parktuin. Hotelgasten hebben middels de panoramalift rechtstreeks toegang tot het Thermenlandschap. Sanadome biedt alles onder één dak; een Spa & Business hotel op 4 sterren plus niveau met 96 comfortabele kamers, een prachtig Thermenlandschap met water uit eigen bronnen, 21 Beauty & Wellness salons, 4 culinaire restaurants en congres- en vergaderfaciliteiten op topniveau met de hoogst haalbare vergaderclassificatie: de 5 vergaderhamers. Sanadome is een uitstekende keuze voor zowel de zakelijk gast als ook de toeristische gast.

Een 'tweede huis' voor de oude meubels
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is één van de speerpunten van Sanadome. Het gebruikte meubilair heeft Sanadome, in samenwerking met De Maatschappelijke MeerWaarde, geschonken aan Stichting Het Tweede Huis en Stichting De Driestroom. Het Tweede Huis in Nederasselt vangt mensen op die tijdelijk geen woonruimte hebben. "De kamers in het huis zijn ingericht met allerlei gekregen spullen en de organisatie was dan ook erg blij om een aantal dezelfde bureaus, kasten en lampen te krijgen. Bij een feestelijke gelegenheid zijn alle bureaus al gebruikt als enorme eettafel." Stichting De Driestroom heeft een 'Spullenhulp' opgericht voor mensen die zelfstandig (gaan) wonen en geen geld hebben. "Zij krijgen huisraad mee die is opgeknapt door armlastige of kwetsbare mensen die daarmee een vorm van dag besteding hebben." De Spullenhulp is een initiatief van Stichting De Driestroom die hierin samenwerkt met GGD, Diakonie, RIBW, Iriszorg en Gemeente Nijmegen.