Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 22 oktober 2010

Publiek nomineert Doek!

De voorstelling Doek! - met acteurs Peter Blok en Loes Luca - is genomineerd voor de AVRO Toneel Publieksprijs 2011. Maar liefst vijfendertig producties dingen dit seizoen mee naar de felbegeerde prijs van het publiek. Via www.avrotoneelpublieksprijs.nl kan het publiek online zijn stem uitbrengen op de genomineerde voorstellingen en zo uitmaken wie dit seizoen de AVRO Toneel Publieksprijs in ontvangst neemt.

De AVRO Toneel Publieksprijs
Het publiek bepaalt wie de winnaar wordt van de AVRO Toneel Publieksprijs 2011. Via www.avrotoneelpublieksprijs.nl kan het publiek online stemmen op de genomineerde voorstellingen. Op speciale stemavonden (twee per voorstelling) in het land geeft het publiek de deelnemende voorstellingen een cijfer tussen de 1 en 10. Per voorstelling vinden twee stemavonden plaats. Waardeert het publiek een voorstelling met een 8,1 of hoger, dan is deze genomineerd. Na de nominatie volgt een tweede, online stemronde. De gemiddeld hoogst gewaardeerde voorstelling wint de AVRO Toneel Publieksprijs 2011. De winnaar ontvangt een geldprijs en een promotiemateriaalpakket. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater zondag 11 september in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Over Doek!
"De rol van Kate zou aanvankelijk gespeeld worden door de fenomenale (helaas zenuwzwakke) Roos Tjebbinga, maar is overgenomen door de magistrale Jojanneke Iependijk die vond dat ze, door omstandigheden gedwongen, de rol terug moest geven, waarna Karin Simons de partij van Kate al aardig in de vingers leek te krijgen in het repetitielokaal, tot de onenigheid van vorige week. We zijn erg blij te kunnen meedelen dat Kate uiteindelijk vertolkt wordt door niemand minder dan Lies Oorthuizen, gespeeld door Loes Luca. De rol van David wordt vormgegeven door Richard van Berkhove. Wij verzoeken het publiek Richard geen drank aan te bieden in de foyer. Voor de rol van echtgenoot Wouter hebben onlangs audities plaatsgevonden, maar deze hebben nog geen geschikte kandidaat opgeleverd naar de maatstaven van Richard van Berkhove. We zetten alles op alles om voor de volgende auditieronde een geschiktere locatie te vinden dan café Wim&Annie. Ook wordt er geprobeerd om de volgende auditieronde overdag te laten plaatsvinden en niet meer na sluitingstijd. Voorlopig wordt de rol van Wouter vertolkt door Peter Blok, die tevens de rol van Richard op zich neemt.

Note: mocht u vóór, tijdens, of na de voorstelling een medicijnstrip Refusal vinden, gelieve die af te geven bij de kassa. Wij wensen u meer plezier met het toneelstuk Doek! dan Roos Tjebbinga, Jojanneke Iependijk en Karin Simons eraan beleefd hebben.

Doek! Een verhelderend toneelstuk over echt en onecht, op het toneel, in de kunst en in de liefde." Maria Goos



Ingezonden persbericht