Draadloze ergotrainer van Tacx glorieus winnaar eerste Bike Motion Benelux Award

Persbericht
Utrecht, 22 oktober 2010

De onderneming Tacx is met de Tacx Bushido, de eerste draadloze ergotrainer ter wereld, glorieus winnaar geworden van de eerste Bike Motion Benelux Award. Deze prestigieuze vakprijs in de branche voor sportieve fietsen werd uitgereikt in de Jaarbeurs Utrecht op vrijdag 22 oktober, de eerste dag van de beurs voor sportieve fietsen Bike Motion Benelux 2010. Alle producten kwamen in aanmerking, met uitzondering van complete fietsen.

Een vakjury selecteerde vijf nominaties en koos samen met de vakbezoekers, die online op de nominaties konden stemmen, de innovatieve ergotrainer als Award winnaar. De Tacx Bushido functioneert zonder netspanning. Het remsysteem zet de energie die tijdens het fietsen vrijkomt om in elektriciteit die vervolgens wordt gebruikt om remweerstand te genereren. De communicatie tussen de fietscomputer en het remsysteem is ook draadloos. Met het Upgrade PC pakket kan de trainer met een pc worden verbonden.

Publieksprijs
Het consumentenpubliek kan tijdens de beurs een stem uitbrengen voor de Publieksprijs van de Bike Motion Benelux Awards die op de laatste consumentendag, zondag 24 oktober, bekend wordt gemaakt. Maandag 25 oktober is de beurs uitsluitend geopend voor professionele bezoekers. VNU Exhibitions, organisator van Bike Motion Benelux, nam het initiatief voor de Bike Motion Awards om een extra impuls te geven aan de verdere ontwikkeling van de sportieve fietsbranche.

Grote toeloop
Gezien de populariteit van het sportieve fietsen verwacht de organisatie een grote toeloop naar de beurs. GfK Retail and Technology Benelux presenteerde onlangs de resultaten van een onderzoek in opdracht van BOVAG in het segment racefietsen, MTB/ATB en hybride-/tourfietsen over de periode januari tot en met augustus van dit jaar. Hieruit blijkt dat ondanks het moeilijke jaar 2010 sprake is van een toename in het verkochte aantal 'road race' fietsen; duidelijk beïnvloed door de start van de Giro d'Italia en de Tour de France in Nederland werden 22.000 racefietsen verkocht, een stijging van 5%.

Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions