Ingezonden persbericht


Persbericht

22 oktober 2010

Festival directeur Wim Claessen ontvangtonderscheiding van Het Franse ministerie van Cultuur

Op vrijdag22 oktober is de directeur van Circo Circolo, Wim Claessen door het FranseMinisterie van Cultuur onderscheiden met de Chevalier de l'Ordre des Arts etdes Lettres. Hij ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet tenbehoeve van het Cirque Nouveau of wel het Circustheater.

Al in zijn tijd als directeur van Theaterfestival Boulevard haalde Wim Claessenals eerste, Franse, nieuwe circusgezelschappennaar Nederland. Zo kwam Cirque Plume in 1998 al naar Nederland. Na Boulevardheeft Wim aan de wieg gestaan van de Circustheaterschool in Tilburg en was hijinitiatiefnemer van Circo Circolo.

Ook op Circo Circolo zijn weer verschillende Fransegezelschappen te zien. Extra bijzonder is de komst van de tentoonstelling Monstration in combinatie met devoorstelling Secret van Cirque ici naar Nederland. Met dezegaat een grote wens en droom van Wim Claessen in vervulling en zet hij eenextra artistiek stempel op festival Circo Circolo.

De onderscheiding werd aan Wim Claessen uitgereikt door mevr. Isabelle Mallez,van de Culturele Ambassaderaad van de Ambassade van Frankrijk in Nederland,tevens Directrice van het Institut Français des Pays-Bas.