Gemeente Best

Koninklijke onderscheiding voor de heer C. van Vroenhoven

18-10-2010

Burgemeester Yvo Kortmann reikt op vrijdag 22 oktober aanstaande een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Cor van Vroenhoven. De heer van Vroenhoven wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 22 oktober aanstaande om 20.00 uur tijdens de officiële opening van de tentoonstelling van de Eerste Bestse Kleindieren Vereniging (E.B.K.V.). Locatie: Aarleseweg 50.

De heer van Vroenhoven heeft in 1965 de Eerste Bestse Konijnen Vereniging opgericht, nu de Eerste Bestse Kleindieren Vereniging genaamd.
Vanaf de beginperiode heeft de heer van Vroenhoven de dagelijkse bestuurstaken voor zijn rekening genomen. Vanaf de oprichting is hij tot 1984 secretaris geweest en tot 1993 penningmeester. Sinds 2000 is hij vooral zeer actief met de organisatie van tentoonstellingen van kleine huisdieren, met name de tentoonstelling van E.B.K.V., die elk najaar wordt georganiseerd. Hij treft de nodige voorbereidingen en zorgt voor een aantal praktische zaken tijdens de tentoonstelling, zoals de verzorging van de dieren. Ook het afbouwen en opruimen van het tentoonstellingsmateriaal neemt hij voor zijn rekening.

De heer van Vroenhoven is vanaf 1961 lid en sinds 1964 bestuurslid van de Speciaalclub FA-RO-DE. Dit is een landelijke vereniging die tot doel heeft het in stand houden van drie konijnenrassen (Fauve de Bourgondië, Rode Nieuw Zeelander en Deilenaar), het verbeteren van de rastechnische eigen-schappen van de konijnen en het promoten van de rassen. De vereniging organiseert fokkersdagen en tentoonstellingen voor de drie rassen. Vanaf 1990 tot 2008 heeft de heer van Vroenhoven de functies van 2e secretaris en prijzencommissaris bekleed. Sinds 2008 bekleedt hij de functie van 1e secretaris en penningmeester.

De heer van Vroenhoven is sinds 1995 lid van de vereniging Onze Konijnen Eindhoven (OKE). Vanaf 1995 is hij ook bestuurslid van de vereniging en met name belast met de organisatie van tentoonstellingen en de deelname aan braderieën. Ook organiseert de heer van Vroenhoven activiteiten voor mensen met een beperking. De vereniging gaat regelmatig met een aantal dieren naar minder mensen met een beperking in tehuizen/wooncomplexen om deze mensen een feestelijke middag of avond te bezorgen met dieren.

---