Sinterklaas heeft weer eigen glossy


EINDHOVEN, 20101022 -- Sinterklaas heeft ook in 2010 zijn eigen magazine. SINT is dé glossy van het najaar voor volwassenen en geeft het ware Nederlandse gevoel rondom het sinterklaasfeest. BN-ers als Sylvie en Rafael van der Vaart, Giel Beelen, Albert Verlinde en Bridget Maasland vertellen over hun 5 december-gevoel. Joop Braakhekke test chocoladeletters, Frans Molenaar kijkt kritisch naar het sinterklaaspak en Jules Deelder helpt met dichten. De Sint komt ook zelf aan het woord, net als de Hoofdpiet en Dieuwertje Blok over het Sinterklaasjournaal. Natuurlijk staat SINT vol met cadeau-ideeën en nostalgische beelden.

Bij SINT magazine hoort deze editie een heel speciale cd. De doorgaans gedateerde sinterklaasliedjes zijn door het Metropole Orkest, exclusief voor Doe Een Wens Stichting, in een modern nieuw jasje gestoken. De liedjes, ingezongen door bekende artiesten als Do, Jamai, Angela Groothuizen, Edsilia Rombley, Wende, Gordon en Lange Frans, zijn weer helemaal van deze tijd. Van elk verkocht blad gaat één euro naar Doe Een Wens. Hiermee kunnen wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte worden vervuld.

Harmienke Kloeze, directeur van Doe Een Wens, zegt hierover: "Wij vinden het bijzonder dat Doe Een Wens verbonden is aan de SINT cd. Niet alleen omdat het echt een prachtige cd geworden is, maar vooral ook omdat we daardoor in staat zullen zijn meer wensen in vervulling te laten gaan. Al die bekende Nederlanders, het Metropole Orkest en de uitgever BCM geven door hun medewerking een kind met een ernstige ziekte kans om kind te zijn. Een prachtig gebaar." aldus Harmienke Kloeze. Verzekeraar Nationale-Nederlanden steunt Doe Een Wens en nam de ontwikkelingskosten van de cd voor zijn rekening.

Vanaf 22 oktober ligt SINT in alle winkels met een voorlopige oplage van 70.000 exemplaren. Uitgever Eric Bruger van BCM zegt met SINT in 2009 zoveel positieve reacties te hebben gekregen dat een nieuwe editie niet kon uitblijven.

www.sint-magazine.nl





Ingezonden persbericht