Website offline na heftige reacties op inhoud boek


UTRECHT, 20101022 -- Uitgeverij Viradectis heeft op verzoek van de bij haar aangesloten auteur Jeroen van Dillen de website www.osirisopdracht.nl offline gehaald. Deze website diende ter promotie van de roman De Osiris Opdracht, die in september 2010 verscheen. De reden hiervan zijn de heftige reacties die de schrijver via de website en andere kanalen ontving op de inhoud van zijn boek.

In een verklaring die nu op de website te lezen is legt de auteur uit hoe hij tot de inhoud van het boek gekomen is. "Twintig jaar geleden ontstond bij mij een fascinatie voor het bestaan van verschillende godsdiensten. Het was voor mij toen al duidelijk dat religies onmogelijk allemaal waar konden zijn, en dat er één waarheid moest bestaan die voor iedereen geldig was. Het resultaat van die zoektocht naar een hogere, universele waarheid heb ik opgeschreven in De Osiris Opdracht. Ik was op zoek naar de waarheid en die heb ik gevonden. [...] Alle religies van de wereld [...] worden in dit boek tot een eenvoudige eenheid gesmeed die op de achterkant van een bierviltje past."

Uitgeverij Viradectis heeft besloten de resterende voorraad van de eerste druk te blijven verkopen via haar website en de betere boekhandel. De auteur is ondertussen bezig met een andere wijze van presenteren op de website die hem beter in staat stelt de dialoog met zijn lezer aan te gaan.

Na een carrière in de ICT legde Jeroen van Dillen zich in 2009 volledig toe op schrijven. De jaren die vooraf gingen aan zijn debuutroman De Osiris Opdracht beschouwt hij als voorbereidingstijd. Zijn passie en fascinatie voor het vinden van de hogere waarheid achter wetenschap en geloof brachten hem ertoe alles in zich op te nemen wat op zijn pad kwam. Hij legde verbanden en vond nieuwe betekenissen, die hij verwerkte in zijn eerste roman.

Uitgeverij Viradectis is een gespecialiseerde uitgeverij die zich richt op boeken waarin fictie en non-fictie op een verantwoorde manier samen komen. Het verzinnen van feiten is geen optie, maar het onder woorden brengen van het onbeschrijfelijke beschouwt de uitgever als de hoogste kunst.

Uitgeverij Viradectis





Uitgeverij Viradectis