Quintiles onthult Global Service Operations Center

Bedrijfseigen informatietechnologie helpt biofarmaceutische klanten het operationele risico te beheren binnen de nieuwe gezondheidsindustrie

RESEARCH TRIANGLE PARK, North Carolina (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20101022 --

Quintiles heeft vandaag de officiële opening van zijn nieuwe Global Information Technology (IT) Service Operations Center in Bangalore, India, aangekondigd.

Het Service Operations Center biedt intelligente monitoring, controle en triage van systeemgebeurtenissen binnen de technologie-cloud van Quintiles – zijn gedeelde, beheerde en beveiligde computeromgeving. Het Service Operations Center ondersteunt klinisch onderzoek en vercommercialiseringsactiviteiten voor vele van ’s werelds toonaangevende biofarmaceutische organisaties.

“We zijn verheugd met het online brengen van ons ultramoderne wereldwijde centrum voor technologische activiteiten, als eerste binnen onze industrie”, aldus Richard Thomas, Chief Information Officer bij Quintiles. “Het centrum identificeert problemen en lost deze op proactieve wijze op voordat de bedrijfsuitvoering er hinder van ondervindt, waar en wanneer dan ook.”

De openingsceremonie vond plaats bij de Quintiles Bangalorecampus in India, waar werd gesproken door de eregasten: Ashok Kumar.C.M, Principal Secretary-IT, Karnatakase overheid, India; Dr. Ferzaan Engineer, CEO, Quintiles India; en Naz Haji, Senior Vice-President, Quintiles IT.

Haji verklaarde het volgende: “Ons vermogen om het uitgebreide scala IT-systemen in de Quintiles-cloud te beheren en controleren – of deze nu intern zijn of door onze klanten of partners worden geleverd – stelt ons in staat om onze klanten op het kritieke fundamentele niveau te ondersteunen door het verminderen van het bedrijfsrisico in het landschap van de Nieuwe Gezondheidsindustrie.

“Door de gegevens te laten doorstromen en de systemen zonder onderbrekingen te laten functioneren, is het Service Operations Center de onzichtbare toezichthouder achter het werk dat Quintiles wereldwijd verricht”, concludeerde hij.

Quintiles heeft zowel een ISO 20000-certificering voor dienstenbeheer voor het Service Operations Center en een ISO 27001-certificering voor de veiligheid voor haar belangrijkste datacentra.

Over Quintiles

Quintiles is het enige volledig geïntegreerde biofarmaceutische dienstenbedrijf dat wereldwijd klinische, commerciële, advies- en kapitaaloplossingen aanbiedt. Quintiles’ netwerk, dat bestaat uit meer dan 20.000 betrokken professionals in 60 landen, werkt met een niet aflatende inzet voor patiënten, veiligheid en ethiek. Quintiles helpt biofarmaceutische bedrijven bij het omzeilen van risico's en het benutten van kansen in een omgeving waar verandering een constante is. Kijk voor meer informatie op www.quintiles.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Quintiles
Internationale mediarelaties
Phil Bridges, 919-998-1653
phil.bridges@quintiles.com
of
Mediarelaties Azië-Pacific
Jane Yeo, +65 6602 1653
jane-tn.yeo@quintiles.com
of
Investeerdersrelaties
Greg Connors, 919-998-2000

invest@quintiles.com