Gemeente Leeuwarden

Avond van de Leeuwarder Geschiedenis

Bron: Gemeente Leeuwarden (18-05-2010)

Ymie Tjallingii, voorzitter van het wijkpanel Nijlân, ontving een Wijkwaardebon Wijkidee voor het idee van 'de Avond van de Leeuwarder Geschiedenis'.

Deze vindt plaats op zaterdag 23 oktober 2010. Wijkpanels in Leeuwarden worden verzocht om twee leden te selecteren die de wijk zullen vertegenwoordigen en deelnemen aan de quiz en deze voor 1 september aan te melden bij het Historisch Centrum. De quiz valt in de week van de `'Leeuwarder Geschiedenis" van 16 tot en met 24 oktober 2010 en wordt georganiseerd in samenwerking met het Historisch Centrum Leeuwarden en Aed Levwerd. De Avond van de Leeuwarder Geschiedenis zal plaatsvinden vanuit de Zalen Schaaf en bekende Leeuwarders zullen worden getoetst op hun kennis van de historie van Leeuwarden. Mercurius TV doet verslag in een rechtstreekse uitzending.

Wijkpanels kunnen zich aanmelden voor 1 september bij het HCL via historischcentrum@leeuwarden.nl. De organisatoren kunnen wijkpanels of buurtverenigingen voorzien van een vragenlijst met proefvragen voor een voorselectie en een toetsing van de kandidaten die zullen deelnemen namens de wijk.