Gemeente Gennep


Persberichten

Tentoonstelling keramiek van Gennepenaren
De gemeente Gennep is al eeuwen verbonden met keramiek. Een enthousiaste groep vrijwilligers heeft met steun van de gemeente Gennep een project ontwikkeld waarin dit wordt belicht. Iedere Gennepenaar heeft wel een voorwerp van gebakken klei in huis. Op zaterdag 23 en 30 oktober tussen 11.00 en 15.30 uur worden deze stukken ingezameld bij de voormalige schoenenwinkel van Rutten aan de Zandstraat 66 in Gennep. Het verhaal over de keramiek staat hierbij centraal. De eigenaar vertelt over de emotionele waarde van het stuk en krijgt achtergrondinformatie van een taxateur. Ditzelfde pand wordt eind november volledig omgetoverd tot museum met keramische voorwerpen van Gennepenaren.

Keramiek komt in heel veel hoedanigheden voor: aan tafel, op de vensterbank, in de badkamer en zelfs in de kleinste ruimte van ons huis. De band met keramiek kan diep gaan en in vele vormen voorkomen, zoals met een bijzonder erfstuk of een alledaagse koffiemok. De projectgroep roept mensen op om deze stukken in te brengen voor de `emotionele' taxatie eind oktober. Het kan hierbij gaan om een beeldje die de bezitter doet terugdenken aan een mooie vakantie, of bijvoorbeeld een asbak die de eigenaar herinnert aan zijn goede zet om te stoppen met roken.

Gennep Keramiekstad
Iedereen leeft met keramiek om zich heen, maar vaak is men zich daarvan niet bewust. Als je al deze, schijnbaar alledaagse, voorwerpen met hun verhaal bij elkaar brengt ontstaat er een collectie die een ander licht werpt op het dagelijks leven van Gennepenaren met keramiek. Deze keramiekcollectie wordt van harte financieel en ambtelijk ondersteund door de gemeente Gennep. Het project sluit aan op het programma `Gennep Vitale Vesting', waarin een van de pijlers is Gennep als keramiekstad verder op de kaart te zetten.


*********** Einde persbericht ***********