Provincie Groningen

kruisingen N360 bij Bristol en Ruischerwaard

Aanpak kruisingen N360 bij Bristol en Ruischerwaard

In de herfstvakantie (tussen 23 en 28 oktober 2010) voert de provincie werkzaamheden uit op de kruispunten bij schoenen- en kledingzaak Bristol (N46/N360) en op het kruispunt bij de wijk Ruischerwaard (kruispunt Rijksweg N360/Ruischerwaard). Het verkeer moet dan rekening houden met verkeershinder omdat de kruispunten afgesloten zijn. Met de aanpak van de kruisingen willen we de doorstroming van het verkeer op dit deel van de N360 verbeteren. We zijn inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden.

Werkzaamheden bij Bristol

Bij schoenen- en kledingzaak Bristol vervangen we het asfalt op beide kruispunten en onder het viaduct van de Oostelijke Ringweg. Ook de zuidelijke op- en afritten van de oostelijke Ringweg krijgen nieuw asfalt. Fietsers van en naar de wijk Ruischerwaard kunnen straks vlot oversteken via een schuine oversteek op de oostelijke kruising. Bovendien komt er aan de oostkant een aparte oversteekplaats voor voetgangers. Hierop aansluitend leggen we een voetgangersbruggetje over het Damsterdiep. De plaatsing van het bruggetje staat gepland in december 2010. De bestaande verkeersregeling is verouderd en zal worden vernieuwd. Het speciale verkeerslicht naar Bristol kom daarbij te vervallen.

Kruising Ruischerwaard

Ook het kruispunt van de Rijksweg met Ruischerwaard wordt aangepast. We veranderen de indeling op de brug van en naar de wijk Ruischerwaard. Er komt een aparte fietsstrook die is afgeschermd van het autoverkeer. Ook komt er een voetgangersoversteekplaats van en naar de bushalte. Net als bij de Bristol vernieuwen we ook hier de verkeersregeling.

Nieuwe verkeersregeling

De nieuwe verkeersregeling moet zorgen voor een betere doorstroming voor zowel auto's als fietsers. De verwachting is namelijk dat de komende jaren het verkeer hier nog verder zal gaan toenemen. We vervangen de verouderde verkeerslichten door energiezuinige ledverlichting. Het voordeel van ledlampen is dat ze beter zichtbaar zijn voor het verkeer, langer meegaan en energiezuiniger zijn.

Wachttijdvoorspellers

Bij de oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers over de Rijksweg komen wachttijdvoorspellers. Wachttijdvoorspellers geven met behulp van stippen of getallen aan hoelang het nog duurt voordat het licht op groen springt of hoelang het licht nog groen blijft. Bij het Hoofdstation in de stad en in Ten Boer worden al wachttijdvoorspellers toegepast.

Hinder

Tijdens de werkzaamheden zijn beide kruisingen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Hierdoor is de wijk Ruischerwaard niet bereikbaar, met uitzondering van de winkels aan de Rijksweg. Natuurlijk proberen we de hinder zo veel mogelijk te beperken. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden aan de kruisingen eind oktober zijn afgerond.

Meer informatie

Mocht u nog vragen hebben over deze werkzaamheden, neem dan contact op met het secretariaat van de afdeling Wegenbouw, telefoonnummer 050 - 316 46 68.

Neem contact op over deze pagina
Print deze pagina