Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost



Gratis rondvaart langs Amsterdamse markten

Zaterdag 23 oktober

14 oktober 2010
Ook dit jaar wordt in de herfstvakantie weer het landelijke 1001-Marktenfestival georganiseerd. In Amsterdam varen op zaterdag 23 oktober 2010 gratis rondvaartboten tussen verschillende markten in en rond de binnenstad: de Dappermarkt, de Noordermarkt, de Albert Cuypmarkt, de Ten Katemarkt, de Bos en Lommermarkt en de markten op het Waterlooplein, Plein 40-45 en de Lindengracht.

U kunt elk half uur opstappen bij elke markt. Een kaartje van de opstapplaatsen en vaarroutes vindt u op elke boot en kunt u ook hier downloaden door op onderstaande kaart te klikken. Borden bij de steigers geven aan waar de boten aanleggen. De gratis rondvaart wordt aangeboden door de stadsdelen Oost, Zuid, West, Nieuw-West en Centrum.

Vaarroute markten

Klik op de kaart voor een grotere en uitgebreide versie.

Speciale acties

Op elk van de deelnemende markten verzorgen de marktkooplieden speciale acties.

Dappermarkt


* Bezoekers die met de boot naar de Dappermarkt komen, worden bij de steiger op de Mauritskade verwelkomd door marktkooplui in Spakenburgse klederdracht die lekkere krentenbollen uitdelen van bakkerij Het Stoepje.

* Tegen inlevering van een bon die op de boten verkrijgbaar is, kunnen bezoekers op de Dappermarkt gerookte zalm nuttigen (aangeboden door firma De Graaf) en een Dapper Smoothie drinken bij de Smoothiebol. Boer Geert (detailhandel voor kaas, vleeswaren, olijven, oliën en belegde broodjes) biedt tegen inlevering van de bon een broodje echte Amsterdamse ossenworst voor slechts 1 euro.

Kom ook en maak van een bezoek aan de markt het leukste dagje uit van de herfstvakantie.

---