Gemeente Gennep


Persberichten

Persuitnodiging: aftrap verkiezingsactiviteiten

Geachte leden van de redactie,

Op zaterdagochtend 23 oktober a.s. geven de politieke partijen die in de gemeente Gennep meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen gezamenlijk het startschot van de verkiezingsactiviteiten. Om 10.00 uur komen de partijen bijeen op de gemeentewerf aan de Paesplasweg 6 in Gennep om de verkiezingsborden te beplakken met campagneposters. U bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij deze informele bijeenkomst.

In de week nadat de borden zijn beplakt plaatst de gemeente ze op zeven plaatsen in Gennep en de omliggende kernen. Daarnaast mag iedere deelnemende politieke partij van 10 tot 25 november maximaal 15 driehoeks- of sandwichborden bevestigen aan lantaarnpalen, zodanig dat de borden niet hinderlijk zijn voor het verkeer. Hiervoor moeten de partijen nog wel een reclamebordenvergunning aanvragen. Naast de aftrap op 23 oktober organiseren de gemeente Gennep en enkele andere partijen diverse activiteiten rond de verkiezingen, mede in het kader van opkomstbevordering:

* Op http://www.gennep.nl/ verschijnt binnenkort een uitgebreide verkiezingspagina.

* In de hal van het gemeentekantoor wordt vanaf 1 november een informatiehoek ingericht.

* Op 10 november a.s. ontvangen alle inwoners van de gemeente Gennep een verkiezingsmagazine in de brievenbus (m.u.v. brievenbussen met een nee-nee sticker). Onderdeel van dit verkiezingsmagazine is een programmavergelijking, waarin alle partijen hun standpunt geven over een aantal thema's.

* Op zondag 21 november om 12.00 uur organiseert Omroep Gennep een verkiezingsdebat in het café van Pica Mare. Toeschouwers zijn van harte welkom, het debat is live te volgen op OmroepGennepFM en OmroepGennepTV. Ook zijn er initiatieven van andere partijen voor het organiseren van debatten, bijvoorbeeld voor ouderen.
* Na het sluiten van de stembussen op woensdag 24 november organiseert de gemeente een feestelijke uitslagenavond.


---Einde persbericht---